Umjesto na tržnici

OPG-ovi domaću hranu prodaju preko interneta

Foto: Facebook
OPG-ovi domaću hranu prodaju preko interneta
25.03.2020.
u 12:50
Umjesto kuknjave o gubitku profita i propadanju proizvoda, oni su se na Facebooku predstavili kupcima u grupi naziva "Hrani se lokalno - Brodsko-posavska".
Pogledaj originalni članak

Nakon odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o zatvaranju svih tržnica u Hrvatskoj kao mjeri zaštite od koronavirusa, dio slavonskih OPG-ova brzo se organizirao i odgovorio na najbolji mogući način.

Umjesto kuknjave o gubitku profita i propadanju proizvoda, oni su se na Facebooku predstavili kupcima u grupi naziva "Hrani se lokalno - Brodsko-posavska".

Većina OPG-ovaca okupljenih u grupi nudi dostavu i telefonski dogovor o preuzimanju zdrave domaće hrane. Problema s propusnicama za slobodno kretanje izvan mjesta prebivališta vlasnici nemaju jer si ih, zapravo, mogu izdati sami.

- Dostave se vrše jednom ili dvaput tjedno, ovisno od proizvođača. Ja bih vas molila, radite svoje košarice kod naših seljaka, smanjite odlazak u trgovačke centre ako baš nije nužno, samo po ono što nam naši seljaci ne nude. Svoje košarice svježe ubrane dobit ćete na kućni prag, ima li što ljepše. Podržite ih sad u ovim situacijama meni je prežalosno gledati plastenike pune povrća, a nemaju ih gdje ponuditi - pozvala je administratorica grupe Martina Lucić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MU
Muzakus
18:23 26.03.2020.

U ovim trenucima kupovanje domaceg je najbolja ekonomska mjera koju mozemo napraviti za sve nas

MA
maximinimax
08:23 01.04.2020.

Ne shvaćam zašto se ne otvore i vanjski dijelovi tržnica uz kontrolu broja kupaca kao i u trgovačkim centrima, da tu nema nekih drugih interesa osim zdravstvanih?

DA
DavorKolenc
18:52 27.03.2020.

Napravio sam slično s popisom preko 200 mogućih dobavljača i pokrivajući većinu Hrvatske, pa ako trebate nešto, vjerujem da se može naći. A ima i inormacija o tome kako si mogu OPGovi pomoći. Post se nalazi na mom blogu "Digitalni Davor na Mediumu", a post je pod nazivom "Kako do svježih namirnica?"