SAVJETI ZA ČIŠĆENJE

Znate li kako pravilno održavati i čistiti svoj nakit? Donosimo trikove s kojima će im se vratiti stari sjaj

Foto: Getty Images
Znate li kako pravilno održavati i čistiti svoj nakit? Donosimo trikove s kojima će im se vratiti stari sjaj
12.10.2019.
u 07:30
Najjednostavnije ćete to učiniti uz sodu bikarbonu ili alkohol
Pogledaj originalni članak

Bižuterija, nažalost, brzo potakni i izgubi prvotni izgled, ali to ne mora biti razlog da omiljeni komad nakita bacite u smeće.

Foto: Getty Images

Najjednostavniji način za čišćenje bižuterije je korištenjem sode bikarbone i alkohola. Od ta dva sastojka napravi se pasta koja se potom lagano i nježno umasira u nakit starom četkicom za zube ili krpicom. Osušite ga i ponosno nosite.

Nakit od plastike najlakši je za održavanje, a za savršen izgled dovoljno da je samo držati u toploj vodi, a onda ga prebrisati pastom za zube.  

Nosite li pak nakit od bakra veće mrlje može ukloniti tako da vatu umočite u ocat i sol, a očistiti ga možete i deterdžentom za suđe. Bakar često zna izgubiti svoj sjaj, a u tom slučaju nakit lagano istrljajte limunovom korom.

Znaju li muškarci prepoznati ženske proizvode za ljepotu? Saznajte u videu. 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
09:29 12.10.2019.

Bižuterija brzo "potakni"?! Halooooo, planet Zemlja...