Za osjetljive oči

Znanstvenici stvorili luk koji vas neće rasplakati

Foto: screenshot/facebook
Znanstvenici stvorili luk koji vas neće rasplakati
13.04.2018.
u 09:28
Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi
Pogledaj originalni članak

Izgovor je prastari: ne plačem nego samo režem luk. Zahvaljujući znanstvenicima ljudi će se morati početi suočavati sa svojim emocijama umjesto da okrivljuju namirnicu koja tjera suze na oči.

Luk Sunion razvili su znanstvenici Bayera nakon tri desetljeća križanja i nije riječ o genetski modificiranom proizvodu, objasnila je njemačka tvrtka na svojoj internetskoj stranici.

Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi, dodaje tvrtka.

Zbog toga što Sunion nije tako intenzivan, moguće ga je jesti svježeg. Tvrtka ipak ne navodi izostaje li potpuno, nakon konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa zasad treba držati u pripremi koju vrećicu bonbona s mentolom.

Ta najnovija namirnica možda će umiroviti niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočala do posebnih rezača.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

AR
Artukovic
10:20 13.04.2018.

Pa i ovaj nas naturale vulgaris jedem svjez....tri desetljeca krizanja da nebi zasuzile oci kad rezes luk.Bogami se tamo razbacuju novcem....

BL
bljak007
10:29 13.04.2018.

GMO.

IH
iron.hide.54966
10:30 13.04.2018.

Mora da je prirodni i bez gmo-a.