Kaže istraživanje

Žene varaju jer ih muževi ne zadovolje, a muškarci češće u aferi traže i emotivnu bliskost

Foto: Shuttershock
Žene varaju jer ih muževi ne zadovolje, a muškarci češće u aferi traže i emotivnu bliskost
26.01.2022.
u 22:57
- Većina žena započne izvanbračnu aferu jer se doma ne seksaju dovoljno ili ih muževi ne zadovoljavaju pa ne postižu orgazam - kaže prof. Walker.
Pogledaj originalni članak

Profesorica sa Sveučilišta u Missouriju Alicia Walker godinu je dana intervjuirala žene koje su varale svoje muževe, a došla je do nekoliko iznenađujućih zaključaka.

Prvo, od nešto više od 50 žena s kojima je razgovarala, samo se njih tri htjelo razvesti, dok su sve ostale iako su varale htjele ostati u braku sa svojim supružnikom.

- Pitala sam se zašto žene varaju ako ne žele napustiti svoje muževe, pa sam odlučila to istražiti - rekla je Walker koja je nakon toga napisala i knjigu 'The Secret Lives of Cheating Wives' ili 'Tajni životi žena koje varaju'. 

7 mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a niti jedno nisu usne

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zaključila je, kaže, i da ih većina izvanbračnu aferu započne jer se doma ne seksaju dovoljno ili ih muževi ne zadovoljavaju i ne postižu orgazam; pa otprilike polovica intervjuiranih nevjernih žena nedostatak seksa i/ili orgazma navelo kao jedini razlog za izvanbračnu aferu.

U razgovoru s muškarcima Walker je otkrila i da, suprotno uvriježenom mišljenju, oni prije nego žene u aferama traže i emotivnu bliskost, zbog čega radije imaju jednu ljubavnicu s kojom to ostvaruju, dok je ženama draže biti s nekoliko partnera ali bez ikakvih emocija...

Također, muškarci su rekli da tražeći nekog 'sa strane' jačaju vlastito samopouzdanje, dok je kod žena samopouzdanje bilo nuspojava preljuba, a ne toliko motiv za isti.

- Mnoge su žene rekle i da im je varanje popravilo brak jer su prije toga zbog nedostatka seksa ili lošeg seksa razmišljale da ostave svoje muževe - rekla je Walker za The Sun i dodala da je nakon razgovora s toliko žena zaključila i da bi, kad bi bile sigurne da neće biti ulovljene - gotovo sve žene varale!

Ispitanim su ženama, dodaje, zajednička bila i nastojanja da svoju nevjeru održe tajnom i tako zaštite svoj brak, a Walker ih dijeli na dvije skupine: one čiji supružnici ni ne mare gdje su, s kim i što rade i one koje su naprosto vrlo kreativne u skrivanju preljuba. 

Istraživanje: Muškarci pomisle na seks 19, a žene 10 puta dnevno!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
15:22 27.01.2022.

Traze svi nove partnere dode do zasicenja