Pokazala istraživanja

Žene na muškarcima gledaju širinu ramena, građu, dok muškarci prvo vide - ženske bokove

Foto: Getty Images
Žene na muškarcima gledaju širinu ramena, građu, dok muškarci prvo vide - ženske bokove
04.09.2022.
u 15:45
Jedna stvar na ženi podsvjesno im govori je li zdrava i plodna.
Pogledaj originalni članak

Antropologinja sa Sveučilišta Oxford, Anna Machin, prikupila je brojna istraživanja i razgovarala sa stručnjacima za svoju novu knjigu Zašto volimo kako bi otkrila razlike među muškarcima i ženama, odnosno što jedna strana gleda kod druge.

 Jeste li među njima? Ovo su horoskopski znakovi koji se zaljubljuju `na prvu`

Foto: Getty Images
Ljubav, par
Foto: Getty Images
Par, spoj
Foto: Shuttershock
Par
Foto: Shutterstock
Foto: Getty Images
Par
Foto: Getty Images
Par
Foto: Getty Images
Par
Foto: Getty Images
Ljubav, par
Foto: Getty Images
Ljubav, par

Otkrila je tako, za Daily Mail, da evolucijski žene na muškarcima gledaju omjer ramena i struka - poželjno je da su ramena široka, da idu u takozvani “trokut”, a da je struk automatski vizualno uži. Također, vole simetrično lice jer je to znak dobrih gena. Ove stvari ženi pokazuju da ju muškarac može zaštititi i posvetiti se obitelji.

S druge strane, muškarci vide jednu stvar, a to su ženski bokovi, odnosno građa pješčanog sata. Uski struk i široki bokovi pokazuju mu da je zdrava i plodna!

U eksperimentu praćenja oka koji je proveden u Teksasu 2015. godine, znanstvenici su otkrili da su se muškarci, ali i žene, prvo usredotočili i proveli najduže gledajući u trbuh, odnosno dijafragmu nepoznate žene prije nego što su prešli na njezino lice, što sugerira da prilikom odlučivanja kome prići kao potencijalnom partneru, ili pri provjeri konkurencije, omjer struka i bokova jedna je od prvih informacija koje obrađuje naš mozak.

 Istraživanje: Muškarci pomisle na seks 19, a žene 10 puta dnevno!

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
13:06 06.09.2022.

Ja otvo gledam oci