Zanimljiv test

Žena ili stariji muškarac? Ono što prvo vidite otkriva vašu pravu osobnost

Foto: HumbertoMachado/Anopticalilussion.com
Žena ili stariji muškarac? Ono što prvo vidite otkriva vašu pravu osobnost
28.11.2020.
u 07:00
Testovi u obliku optičke iluzije često se koriste i u psihologiji.
Pogledaj originalni članak

Možda mislite da poznajete sami sebe jako dobro, ali ne vidite sigurno svoju pravu osobnost - sve pozitivne i negativne strane. Kako biste se bolje upoznali i otkrili nešto novo o sebi, riješite ovaj kratki test.

Nemojte dugo gledati u ilustraciju ispod, već samo nekoliko sekundi. Zatim pronađite pojam koji ste prvi ugledali u tekstu i otkrijte puno toga o svojoj osobnosti.

Sjećate se malog vrta u Preradovićevoj ulici? Više ga nema, no Novković, koji ga je zasadio s Martinom Živković, oslobođen je optužbe za sadnju cvijeća:

Mlada žena
Vi ste optimist koji uvijek zrači pozitivnom energijom, prenosi BrightSide. Zainteresirani ste za puno toga i otvorenog ste uma, pa uvijek isprobavate nešto novo. Ne plaše vas izazovi niti nove prepreke i situacije u životu. Ponekad ste možda malo impulzivni, pa napravite neke stvari bez previše razmišljanja o posljedicama. Mogli biste to promijeniti i početi planirati unaprijed - uštedjet ćete vrijeme i energiju. Jako ste humanitarni i volite pomagati drugima. Čvrsto stojite iza svojih stavova i odlučni ste. Obitelj i prijatelji te njihova podrška jako su vam važni.

Stariji muškarac
Mirni ste, pošteni, vjerni i odani - tako vas vide drugi ljudi. Rođeni ste vođa koji može jako dobro analizirati situaciju i riješiti problem. Volite si postavljati ciljeve i do detalja planirati svaki korak kako biste došli do njega - polako i promišljeno. Perfekcionist ste, pa vas to ponekad iscrpljuje. Pokušajte se malo opustiti po tom pitanju.

Možete li pronaći lizalicu među sladoledima za manje od 12 sekundi?

Foto: @tomy

OSOBNE FINANCIJE

Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija

Svaki dan se suočavamo s mnogobrojnim odlukama. Većina ih je jednostavna poput onih što danas doručkovati ili odjenuti, no postoje i one složenije kao što su: „Koliko novca mogu potrošiti na kupovinu hrane ili cipela?“ ili „Mogu li si priuštiti odlazak u kino?“. Što smo uspješniji u donošenju odluka, život će nam biti kvalitetniji; uz manje briga, bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
19:14 28.11.2020.

muskarac haha