Harriet Quimby

Zbog potonuća Titanika njezino dostignuće ostalo je u sjeni

Foto: Shutterstock
Zbog potonuća Titanika njezino dostignuće ostalo je u sjeni
16.04.2015.
u 10:08
Godine 1911. "Aero Club of America" dodijelio joj je pilotski certifikat te je tako postala prva žena s dozvolom za letenje u SAD-u
Pogledaj originalni članak

Harriet Quimby postala prva žena koja je preletjela Engleski kanal, a bila je američka avijatičarka i filmska scenaristica.

Godine 1911. "Aero Club of America" dodijelio joj je pilotski certifikat te je tako postala prva žena s dozvolom za letenje u SAD-u.

Quimby je 16. travnja 1912. godine poletjela iz engleskog grada Dovera prema francuskom Calaisu i tako postala prva žena koja je preletjela Engleski kanal.

Njezino postignuće nije privuklo toliko medijske pozornosti, jer je dan prije potonuo Titanik.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.