Odao im je počast

Mali Maro maskirao se u spasitelja HGSS-a: 'To nam je najveće priznanje'

Foto: HGSS/Facebook
Mali Maro maskirao se u spasitelja HGSS-a: 'To nam je najveće priznanje'
17.02.2020.
u 13:41
Maro Šteka umjesto u tipičnog superheroja maskirao se u, po njemu, najvećeg heroja - spasitelj HGSS-a
Pogledaj originalni članak

Hrvatska gorska služba spašavanja na svojem Facebook profilu podijelila je sliku malenog Mare Šteka koji se za maškare maskirao u spasitelja HGSS-a, a podijelili su kako im je ovo najveće priznanje koje su dobili u njihovih 70 godina volonterskog rada.

Pogledajte kako su Murterske bake napravile svoje kostime za ovogodišnje maškare:

HGSS je volonterska, neprofitna i humanitarna grupa spašavanja koja je osnovana 1950. godine, a bavi se spašavanjem ljudi i životinja koji se nalaze na teško dostupnim područjima, poput planina, gora i stijena. Maro Šteka iz Sutivana odlučio im je odati počast za njihov rad svojim kostimom za maškare koji je bio u temi 'Superheroji spašavaju svijet'.

Marov kostim sastojao se od kompletne opreme, čak je imao i ruksak s prvom pomoći, a pomogao mu je i njegov četveronožni najbolji prijatelj koji je bio 'potražni pas' u maskiranoj povorci. Maru je na svom Facebook profilu podijelila službena stranica HGSS-a i napisala divnu poruku: "Uz ovakve malene humaniste ne moramo se bojati za budućnost službe jer naše poruke pronalaze put i do onih najmanjih." Svaka čast Mari na domišljatom i originalnom kostimu, a i na priznanju HGSS-a.

Kostimi za maškare mogu se samostalno napraviti, a cijelu odjevnu kombinaciju možete kupiti za samo 40 kuna:

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.