Moderna kuhinja

Vrhunska kulinarska tehnologija u rukama vrhunskih majstora

Foto: Claes Bech Poulsen, Wonderful Copenhagen
Vrhunska kulinarska tehnologija u rukama vrhunskih majstora
24.11.2010.
u 17:15
Chef Rendić, jedan od najperspektivnijih kreatora vrhunske hrane u Hrvatskoj prezetirati će pripremu delicija - u nekoliko sljedova - na najnaprednijim uređajima i tehnici za kulinarstvo.
Pogledaj originalni članak

Koliko je vrhunski alat važan u visokoj gastronomiji, pokazat će sutra, u 12 sati, u Klubu gastronomada Marin Rendić kuhar koji u svojem životopisu upisuje i zavidnu praksu iz španjolskog restorana Arzak koji ima tri Michelin zvjezdice (***) i iz trenutačno najboljeg restorana na svijetu Noma u Kopenhagenu gdje je svakodnevno pripremao vrhunske delicije koristeći najnaprednije uređaje i tehnike.

Chef Rendić, jedan od najperspektivnijih kreatora vrhunske hrane u Hrvatskoj, prezetirat će pripremu delicija na najnaprednijim uređajima i tehnici za kulinarstvo. Prezentaciju delicija pratiti će vina kuće Piquentum.

Predstavit će se višenamjenski mikser s bezbroj nastavaka koji ga pretvaraju u stroj za tjesteninu, najmoćniji blender na tržištu koji koristi čak tri oštrice, indukcijsku ploču za kontrolirano kuhanje i prženje (uvjet za kontrolirano upravljanje termikom) te sokovnik – s mnoštvom namjena. Degustatori će predahnut uz kavu spravljenu na vrhunskom caffe aparatu koji je san svih profesionalaca.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LO
lojtra
18:20 24.11.2010.

Budućnost kulinarske tehnologije također će uskoro zahvatiti globalizacija. U pripremi je stroj za ekspandiranje hrane prethodno komprimirane u Kini. Kad nam ga Ana predstavi postat će \"prihvatljiv\". Inače, obroci koje taj stroj proizvodi dolaze sa slikom prave kave. Točno onakve kakva je nekad bila :)

MA
makso
14:56 25.11.2010.

nekad su bašće mirisale ne samo po cvijeću, nego i po paradajzu i peršinu, nekad su gostionice \"vonjale\" po janjetini, danas je sve to bez mirisa pa čak i okusa. Uvedite još sva ta čuda tehnike, isključite čovjeka ...fala ne bih, vama u slast, ako tu još uopće ima slasti. Vratite stare dobre recepte, toliko ih je, samo malo prilagodite vremenu, dajte mašti na volju i to je to. Treba, dakako, i novih kreacija, ali bez prenemaganja molim...