povratak 90-ih

Vraćaju se na velika vrata, ali liječnici upozoravaju: Izbjegavajte ih!

Foto: Instagram
Platforme
Foto: Instagram
Platforme
Foto: Instagram
Platforme
Foto: Instagram
Platforme
23.04.2019.
u 12:53
Morali bismo nositi obuću čiji su potplati savitljivi, objašnjava Brenner.
Pogledaj originalni članak

Platforme, sandale i cipele s debelim potplatom ponovno postaju modni trend koji se proslavio 90-ih. 

Izbjegavajte ih što više možete, poručuje liječnica Hillary Brenner, objašnjavajući kako debeli potplati platformi prouzročuju nestabilan hod zbog čega nastaju bolovi i problemi s gležnjevima.

Tvrdi kako je kod devet od deset pacijentica koje dolaze u njenu ambulantu s bolovima u gležnjevima bol posljedica nošenja platformi.

Morali bismo nositi obuću čiji su potplati savitljivi, pojašnjava Brenner. To omogućuje da se težina tijela tijekom hodanja prebacuje s pete na prednji dio stopala i pri tome ne opterećuje zglobove ni kralježnicu. Kod platformi se to ne događa, što s vremenom može prouzročiti i bolove u leđima.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.