pogriješili

Veliki gaf zagrebačkog vidikovca: Ponizili žene, besplatan ulaz samo onima u pratnji muškarca

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Veliki gaf zagrebačkog vidikovca: Ponizili žene, besplatan ulaz samo onima u pratnji muškarca
08.03.2019.
u 11:26
Krizni se menadžment pokazao iznimno lošim - brisali su komentare, bezobrazno odgovarali i prepirali se s korisnicima.
Pogledaj originalni članak

Zagreb 360 - observation deck and event venue napravio je event u povodu Međunarodnog dana žena, pod imenom "Besplatan ulaz! Sretan Dan žena!" kojim su "u znak zahvalnosti i poštovanja prema SVIM osobama ženskog spola" željeli čestitati Dan žena.

Rekli su kako svaka odrasla ženska osoba koja dođe u pratnji odrasle muške osobe na Dan žena dobiva VIP karticu vidikovca koja omogućuje neograničen broj besplatnih posjeta. 

Foto: Facebook

Društvene mreže odmah su "podivljale" pa su ih ljutiti korisnici zasuli porukama u kojima ih prozivaju za to što su napravili. 

Na svojem Facebook profilu ponudili su ispriku, no ona je otišla u pogrešnom smjeru:

Drage dame, doista nam je žao da smo kod nekih od Vas ostavili negativan dojam jer nam to nije bila niti želja, a još manje namjera. Ako smo našom objavom povrijedili nečije osjećaje ili osobnost, ovime Vas molimo da prihvatite našu ispriku!

Korisnike su naljutili i svojim komentarima pa su jednoj korisnici napisali:

Foto: Facebook

Druga žena je napisala:

Kako ste obrisali moj prvi komentar, ponavljam: sram vas može biti da nas ograničavate i omalovažavate, i onda još predstavljate to kao zahvalnost i poštovanje. Mislim da bi dobro trebali razmisliti kome plaćate da vam vodi PR, ali je upitno bi li to pomoglo. Vi ili ne znate što je Dan žena i što taj dan predstavlja za zbilja sve žene na svijetu, ili vam je palo na pamet da bi ovaj dan mogli ovo iskoristiti u druge svrhe. Mislite da vam je dobra taktika nastaviti nas vrijeđati? Gdje su vam ti silni komentari potpore onih koji su pročitali s razumijevanjem? Obrisali ste ih kao i moj komentar ili?

Još jedna dama u komentarima je rekla:

Poštovani, nadamo se da imate u poznanstvu samohranu majku ili prijateljicu ili baku koja je sama, koja je htjela doći, ali ste je ovim pozivom ponizili. Žena nije samo ona u pratnji muškarca. I nije bilo nekoliko negativnih komentara. Bilo ih je mnogo diljem Hrvatske.

Vidikovac je objavio još jednu ispriku u kojoj su rekli kako je došlo do nesporazuma - iz "akcije" su uklonili dio koji se odnosio na poklon od 1000 besplatnih VIP ulaznica. Rekli su da se svi oni, koje su te ulaznice veselile, mogu javiti u inbox pa će ispuniti njihova očekivanja. 

 

Foto: Facebook

Andreja Pavlović, članica uprave u Hauska&Partneri, rekla je kako su uvidjeli da postoji potreba za kriznim komuniciranjem, no smatra da je problem u temeljom pristupu. Dodala je da je veći problem površnost i ono što je postalo sve veći trend u Hrvatskoj - svođenje žene na ulogu majke i supruge, a to je potencijalna uvreda svim ženama koje se svakodnevno ostvaruju u okviru svojih poslova i karijera. 

Stručnjak za društvene i mreže i komunikaciju rekao nam je:

– Slučaj Vidikovac tipičan je primjer traljavosti, šlampavosti i nerazmišljanja u planiranju komunikacije, pogotovo na društvenim mrežama. Nejasno je što su mislili da će se dogoditi nakon objave takvog posta. Nakon očekivane burne reakcije, krenulo se s tipičnim neprofesionalnim metodama brisanja komentara, neuvjerljivih izgovora i na kraju brisanje same objave. Za jedan vidikovac – prilično kratkovidno.

Komunikolog Davor Trbušić komentirao je:

– Pri upravljanju kriznim situacijama postoji više strategija kako se kriza može ublažiti, ali da dociranje i prebacivanje odgovornosti na druge, u ovom slučaju na korisnike Facebooka, nije preporučljiva praksa. Poželjno je da komunikatori dobro pripreme poruke i otklone svaku mogućnost da se one pogrešno interpretiraju te tako preveniraju kriznu situaciju koja može prouzročiti negativne posljedice po organizaciju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:10 08.03.2019.

Privatna firma - osim što SVIM ženama daje besplatan ulaz, dodatno poklanja ženama koje još dovedu nekoga (muškog) dodatne pogodnosti (tj. nagrađuju u cilju popularizacije vidikovca)...Ne razumijem da netko uopće komentira što mu PRIVATNA firma nešto poklanja uz svoje uvjete, wtf?!?

Avatar ivo587
ivo587
12:29 08.03.2019.

Pa to i radi večernji briše komentare kako im se sprdne.

ZN
Znakovljenagrbu
12:21 08.03.2019.

Pomalo...pomalo! Kaj budu, sad, oni neutralni -ono rod/spol koji su, naoko, muško, al žele , i osjećaju se kao žensko? Ili, pak, muški koji su nekoć bili žensko, ha ha ha? Eto, opet, povoda za prosvjed :) Samoprozvani doktor za ljubav, Brunica; reci nekaj. Ti si vrhuška "kritičkog promišljanja", izjasni se. Šalim se, nemoj niš govorit niti pisat. Niš!