PRIPAZITE

Vaše piće možda nije vegetarijansko ako je unutra kriška limuna

Vaše piće možda nije vegetarijansko ako je unutra kriška limuna
22.09.2019.
u 07:33
Autorica kuharica Jack Monroe primjetila je nešto što je izazvalo konfuziju na Twitteru. Naime, primjetila je da je čaša Coca-Cole vegetarijanska samo ako je poslužena bez kriške limuna.
Pogledaj originalni članak

Primjetila je to kada je naručila Coca-colu u Pizza Expressu, a ljudi su brzo reagirali objašnjenjem zašto kriška limuna nije vegetarijanska ili veganska. Radi se o tome da su neki limuni premazani voskom, a iz Pizza Expressa su odgovorili da vosak kojim se premazuju limuni i ostalo citrusno voće sadrži tvar koja se dobiva od insekata

Premazivanje limuna radi se kako bi se što duže očuvao, ostao svjež, ali i da bi zadržao svoj sjaj. Neki su limuni premazani voskom polietilenom koji se ne dobiva od insekata stoga prije nego što odlučite konzumirati limune pročitajte što piše na deklaraciji. Također, vosak je lako otkloniti vrućom vodom i četkicom, a kada ste u kafiću najbolje da za tu informaciju upitate konobara ili zatražite piće bez limuna. 

 

Kako biste bili sigurni da vaš limun nije premazan voskom najbolje da kupite domaći na trešnjevačkom placu. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JA
Javnodobro
08:44 22.09.2019.

Od sad u kolu sjeckam komadiče pršuta i sira. Nisam ja nikakvi vegan , ni slično.

DU
Deleted user
08:53 22.09.2019.

Brka se vegetarijanstvo ili veganskim načinom prehrane. Ja ću vam pojasniti: veganstvo je samo jedan dio vegetarijanstva u kojem se ne konzumiraju životinjsko meso niti životinjski pripravci (jaja, mlijeko...). Ja sam lakto-ovo vegetarijanac (samo ne jedam životinjsko meso) i meni to ne bi smetalo, znači trebalo je pisati: "Vaše piće možda nije vegansko..."

AU
austrougarskigeneral
09:37 22.09.2019.

limun nije meso