Nevjerojatan uspjeh

Uz pomoć naočala daltonisti prvi put vidjeli boje. Pogledajte reakcije

Foto: screenshot/youtube
Daltonisti vide boje
Foto: screenshot/youtube
Daltonisti vide boje
Foto: screenshot/youtube
Daltonisti vide boje
25.03.2015.
u 15:53
U video snimci Andrew gleda zalazak sunca s osmijehom na licu. Prisutne je upitao: Društvo, vidite li ovo svaki dan?
Pogledaj originalni članak

Gledajući u crtež narančaste bundeve okružene ljubičastim i ružičastim vješticama, Andrew je bio ganut do suza. 

On je jedan od 300 milijuna daltonista širom svijeta. Po prvi put ostvarilo mu se da vidi kako crteži njegova sina zaista izgledaju.

- Prije je sve bilo sivo, sivo, sivo, rekao je Andrew nakon što je dobio priliku isprobati nove naočale američke tvrtke EnChroma koje koštaju 350 dolara, a koje omogućuju daltonistima da raspoznaju boje. Naočale se baziraju na lećama koje razdvajaju valne duljine svjetlosti i poboljšavaju percepciju boja. 

Daltonizam je poremećaj prepoznavanja boja. Na mrežnici oka nalaze se fotoreceptori koji reagiraju na varijacije valnih duljina svjetlosti, ali kod daltonista se to ne događa, piše Daily Mail.

U video snimci Andrew gleda zalazak sunca s osmijehom na licu. Prisutne je upitao: Društvo, vidite li ovo svaki dan? 

>>Ova fotografija liječnika dirnula je svijet. Evo zbog čega

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:48 26.03.2015.

postovane neznalice, tzv "daltonisti" vide boje, ne vide neke nijanse. Ne vide svijet u "crno bijeloj tehnici". Ali da bi se ovakvi blago receno bezumni clanci izbjegli, potrebna je obrazovana osoba kao lektor, Inace cete se i dalje sramotiti.