Oprezno

Toplinski val utječe i na mobitele: Ne zanemarujte upozorenja!

Foto: Shutterstock
Toplinski val utječe i na mobitele: Ne zanemarujte upozorenja!
26.07.2019.
u 11:33
Iako su dizajnirani da izdrže visoke temperature i tako rade neko vrijeme, ovakvo vrijeme moglo bi utjecati na izdržljivost baterije
Pogledaj originalni članak

Baterija mobitela nekada se može pregrijati, a vrućine bitno pridonose ovome. Ljudima se pojavila obavijest na mobitelu kako je vrijeme da se ohladi. Čak su iz Applea izdali upozorenje u kojem su napisali: "Preniske ili previsoke temperature mogu utjecati na ponašanje mobitela. Korištenje iOS mobilnog uređaja po velikim vrućinama može bitno smanjiti život baterije.", piše Lad Bible

Osim toga, upozorili su kako i temperatura iznad 35 stupnjeva može imati utjecaj i na mobitel. Mobitel se ne smije ostavljati u autmobilu ili na direktnom suncu dulje vremena. Isto tako, opasno je dulje igranja igrica ili korištenje GPS-a jer dolazi do pregrijavanja.

"Znaš da je vani vruće kada ti mobitel kaže da ga treba isključiti jer će se pregrijati"

Isti problem javlja se i kod Android uređaja koji normalno funkcionira na temperaturi od 0 do 35 stupnjeva, ali temperature izvan tog okvira negativno utječu na uređaj.

Ovo se događa zbog litij-ionske baterije koja se koristi kod pametnih telefona, a koja sadrži tekućinu koja kod topline počinje isparavati te to može uništiti unutarnju strukturu baterije.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.