Pripazite na ovo

Terapeutkinja podijelila veliku pogrešku koju mnogi parovi rade: "Ona uništava vašu vezu"

Foto: Pixabay
Terapeutkinja podijelila veliku pogrešku koju mnogi parovi rade: "Ona uništava vašu vezu"
23.03.2023.
u 09:30
Ova greška u odnosu može dovesti do prekida veze.
Pogledaj originalni članak

Sinead Smyth iz Alamede, u Kaliforniji, već 23 godine radi kao bračna i obiteljska terapeutkinja i tvrdi da se većina njezinih parova bore s istim stvarima. Ona kaže da mnogi njihovi problemi proizlaze iz onoga što viču tijekom svađa, kada im je glavni interes da se brane, a ne da razumiju partnerovo gledište prenosi Mirror.

Vaš horoskopski znak otkriva kakvi ste u vezama:

Foto: Thinkstock
Selfie
Foto: Thinkstock
Par
Foto: Pixabay
Par
Foto: Pixabay
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Pixabay
Foto: Thinkstock
par u krevetu
Foto: Thinkstock
Mladi par
Foto: Thinkstock
Par
Foto: Thinkstock
Par
Foto: Thinkstock
Par

Sinead, certificirana terapeutkinja Gottman Instituta, dodaje: „Nemojte ispaljivati ​​riječi kad ste u sukobu. Napravite pauzu, čak i ako je to samo nekoliko sekundi, i donesite odluku trebate li to reći ili ne i kako ćete to reći“. Ona, također, potiče parove da preispitaju svoje riječi ako ih govore samo kako bi povrijedili svog partnera. Rekla je da je važno zapamtiti da će u vezama uvijek biti nesuglasica, ali to ne znači da ih ne možete riješiti bez povisivanja glasa i razmišljanja o svojim riječima.

Kada govori o održavanju zdrave veze, kaže da je najbolji trik koji koristi s vlastitim mužem - politika "okretanja prema". To znači naginjati se ili se u potpunosti uključiti u razgovor kada vaš partner pokaže potrebu za povezivanjem, pružajući mu pažnju koja mu je potrebna u tom trenutku. Tvrdi da to omogućuje partnerima da se zbliže dok uče kako komunicirati jedno s drugim na dubljoj razini.

Ali, to nije jedini savjet koji ima, jer želi podsjetiti parove da ne podcjenjuju snagu malih djela dobrote. Dodala je: „Radite male stvari, koje vas uveseljavaju, jedno za drugo“. Sinead bi to spojila s tjednim izlascima, bez obzira na to koliko ste dugo bili zajedno, jer vjeruje da to partnerima pruža priliku da se ponovno povežu nakon obavljanja obaveza svakodnevnog života.

Zaključuje: „Ne govorimo o djeci ili logistici na našim izlascima. Postavljamo velika pitanja poput 'Gdje se vidiš za pet godina?' Trudimo se razgovarati o nama kao o osoba, a ne samo o zadacima i poslovima koji nas čekaju doma“.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.