Poput Snjeguljice

Opasan trend: Ova dijeta nije zdrava, ne želite tako izgledati!

Foto: Thinkstock
Opasan trend: Ova dijeta nije zdrava, ne želite tako izgledati!
03.03.2018.
u 16:20
Opasni trend počeo se širiti u Japanu gdje tinejdžerice pate za mršavošću te im je cilj imati tanak struk poput Snjeguljice iz crtića
Pogledaj originalni članak

Koliko god je internet koristan, često nam pokazuje koliko je zapravo i opasan. Dokaz tome i je i jedan od posljednjih trendova koji se širi među mladim djevojkama, a naziva se 'Snjeguljica dijeta'.

Riječ je o dijeti kojoj je za cilj postići indeks mase 18 što je na BMI ljestvici znak za pothranjenost.

Opasni trend počeo se širiti u Japanu gdje tinejdžerice pate za mršavošću te im je cilj imati tanak struk poput Snjeguljice iz crtića. Nakon Japana, trend se počeo širiti i u druge države Twitterom.

– To je jedna jako opasna i zastrašujuća dijeta. Ako vam indeks tjelesne mase padne ispod 18, izravno ugrožavate vlastito zdravlje i funkcioniranje organizma – upozorila je nutricionistica Lyndi Cohen.

Žene i djevojke koje prihvaćaju ovaj 'izazov' i odlučuju se na ovakvu dijetu trebaju potražiti stručnu medicinsku pomoć, savjetuje Cohen.

– Poremećaji u prehrani mogu dovesti do mentalnih bolesti uključujući i depresiju – kaže nutricionistica.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IL
ilijan
16:36 03.03.2018.

Tanak struk i pozamašno poprsje i guzu...

Avatar Ada
Ada
16:26 03.03.2018.

Siromašni bi jeli, a nemaju što, a bogati se izgladnjuju da bi se sami sebi više svidjeli. Zaista Sotona hoda ovom Zemljom.