Izlet za Uskrs

Split, Dubrovnik, Zagreb, Ljubljana, Beč, Trst: Jedan je grad neočekivano najskuplji

Foto: Shutterstock
Zagreb, Split, Beč
Foto: Shutterstock
Zagreb
Foto: Shutterstock
Split
Foto: Shutterstock
Beč
Foto: Park Hotel Split
Park Split
Foto: Hotel Riviera Maximilian
16.04.2019.
u 13:58
Istražili smo cijene nekoliko poznatih hrvatskih, kao i inozemnih hotela u vrijeme Uskrsa
Pogledaj originalni članak

Organizirati putovanje za vrijeme Uskrsa vjerojatno nije loša ideja s obzirom na to da cijene još uvijek nisu 'podivljale' jer se još uvijek nalazimo u turističkoj predsezoni. Ako ste ovog Uskrsa planirali nekamo otputovati, saznajte u kakvom se razmaku cijena kreću noćenja u domaćim hotelima, kao i onim inozemnim. U uzorak smo uzeli gradove poput Splita, Zadra, Dubrovnika, Rovinja, Opatije i Zagreba, kao i oni susjedne poput Beča, Ljubljane i Trsta. Usporedili smo približno jednaku kategoriju hotela, mahom one s četiri i neke s pet zvjezdica. 

Cijena noćenja za dvije osobe u Dubrovniku za Uskrs kreće se oko 250 eura, i to kada je riječ o poznatim hotelima Hilton Imperial i Excelsior. Slična je situacija i u Zadru gdje je cijena noćenja u poznatom hotelu 'Falkensteiner' također 250 eura, a ako se odlučite za jeftiniju varijantu, dobar je odabir hotel Pinija za oko 100 eura. Uskrsno noćenje u hotelu Park u Splitu izići će vas oko 270 eura, dok je nešto povoljnija opcija hotel Atrium za 147 eura.

Foto: Park Hotel Split
Park Split

U Rovinju se cijena noćenja kreće između 350 (Monte Mulini) i 140 eura (Eden), ovisno o hotelu za kojeg se odlučite. Kada je riječ o našem glavnom gradu, za noćenje u Esplanadi izdvojit ćete 143 eura, a slična se cijena kreće i u Sheratonu. U Ljubljani zatječemo gotovo jednaku situaciju pa je tako noćenje u Grand Hotel Unionu oko 160 eura, a u hotelu InterContinental oko 200 eura.

Zanimljivo je kako je Trst skuplji od Beča, pa će te tako noćenje u poznatom hotelu Riviera & Maximilian's platiti oko 500 eura, dok ćete noćenje u hotelu Palais Hansen Kempinski platiti 375 eura.

Foto: Hotel Riviera Maximilian

Jeftinija bečka varijanta bila bi Hilton Vienna Plaza za 212 eura, dok ćete noćenje u trsatskom hotelu Duchi Vis a Vis platiti 230 eura. 

Kravat pukovnija je jedna od zagrebačkih turističkih atrakcija. Upoznajte prve žene članice Kravat pukovnije:


 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
austrougarskigeneral
17:38 16.04.2019.

treba ići u dubrovnik

AU
autoritet
23:38 16.04.2019.

Baranja je raj. Pa eto...