Ljepote Jadrana

Evo koje otoke na Jadranu treba posjetiti za zabavu, a koje za obiteljsko opuštanje

Foto: Shutterstock
Evo koje otoke na Jadranu treba posjetiti za zabavu, a koje za obiteljsko opuštanje
21.08.2019.
u 14:25
Hrvatski otoci pravo su blago, a svaki ima svoju draž. Za one koji se još nisu odlučili za lokaciju odmora, evo nekoliko prijedloga.
Pogledaj originalni članak

Miljenko Bulaš je na društvenoj mreži Quora napisao kratak popis naših najljepših otoka, a usput ih je i rangirao. Još su se neki uključili u raspravu u komentarima sa svojim prijedlozima. 

Za idealan obiteljski odmor Miljenko je naveo Rab ili Lošinj, dok je s druge strane, za tulume najbolji Hvar ili Pag. Idealni otoci za odmor i mir su Vis i Pelješac, dok su Silba i Olib idealni za robinzonski turizam. 

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Neki su se složili s njim i pohvalili Hvar, dok je netko preporučio i Dugi otok koji nije pun turista i neodoljivu plažu Sakarun.

Dušan Jelić napisao je kako ga se najviše dojmio Hvar. "Sunce, vino, maslinovo ulje, riba iz Jadranskog mora, prekrasna priroda i ljudi. Tu je još i povijesno blago", napisao je.  

Mihovil Magdić, čiji je odgovor pogledan preko 1 000 puta napisao je kako Hrvatska ima mnogo lijepih otoka i kako je teško izdvojiti samo jedan. Naveo je Krk ili Cres u blizini Rijeke, za one koji su u blizini Splita je predložio Korčulu ili Vis, a one koji se nađu u Dubrovniku savjetovao je posjet Mljetu. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
18:14 21.08.2019.

Na svakom otoku mozes naci mir i tisinu.

NA
nasunis
15:39 21.08.2019.

Silba i Olib ne idu pod isti kod sto se tice turizma. Dok na Silbi 5-6 tisuca ljudi liti, na Olibu se skupi jedva njih 200-300.