Ne bacajte stari kruh!

RECEPT DANA Tajna savršenog pohanog kruha: Jedan sastojak čini ga neodoljivim

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Tajna savršenog pohanog kruha: Jedan sastojak čini ga neodoljivim
27.03.2025.
u 09:30
Brzo, jednostavno i neodoljivo – uživajte u ovom klasičnom jelu!
Pogledaj originalni članak

Pohani kruh, poznat i kao "prženice" ili "francuski tost" u slatkoj varijanti, savršen je način da iskoristite stari kruh i pretvorite ga u ukusan doručak, brzi ručak ili čak večeru. Ovo jelo je omiljeno u mnogim kuhinjama diljem svijeta zbog svoje jednostavnosti i bogatog okusa. Uz hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost, pohani kruh savršeno se slaže s jogurtom, sirom, ajvarom ili pak u slatkoj verziji s medom i šećerom.

Sastojci za pohani kruh:

  • 4 kriške starog kruha
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • Prstohvat soli
  • Malo papra 
  • Ulje za prženje

Priprema: U zdjeli umutite jaja, mlijeko, sol i po želji papar. Kriške kruha umačite u smjesu s obje strane, pazeći da upiju dovoljno tekućine. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite kruh s obje strane dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav. Izvadite i stavite na papirnate ubruse kako biste uklonili višak ulja. Poslužite toplo – u slanoj verziji s jogurtom, sirom ili ajvarom, a u slatkoj s medom, džemom ili šećerom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TI
Tinček
13:57 27.03.2025.

Neodoljivi sastojak je kruh?