Korisno

Pripremate roštilj? Evo nekoliko savjeta profesionalnih kuhara kako da ispadne što bolji

Foto: Shutterstock
Pripremate roštilj? Evo nekoliko savjeta profesionalnih kuhara kako da ispadne što bolji
05.06.2021.
u 07:00
Prije nego zapalite vatru, pročitajte ovih nekoliko savjeta zahvaljujući kojima će hrana na roštilju ispasti savršena.
Pogledaj originalni članak

Toplije vrijeme za mnoge znači i priliku da se napokon negdje u prirodi nađu s obitelji i prijateljima i uživaju u cjelodnevnom roštiljanju: zato su tri kuhara podijelila svoje najbolje grill tehnike i savjete uz koje ćete i vi usavršiti svoje znanje: i 'grilati' kao profesionalac. 

Chef Wolfgang Puck, Bellagio Hotel & Casino

- Prije nego ih stavite na roštilj, sve namirnice koje ćete pripremati neko vrijeme ostavite na sobnoj temperaturi: samo tako će se sve ravnomjerno ispeći i neće neki dijelovi ostati sirovi.

- Ne zaboravite nakon pečenja meso 'odmoriti' - kad ga maknete s roštilja, ostavite ga da osam do deset minuta odstoji prije rezanja, jer tako njegovi 'sokovi' neće iscuriti kad počnete rezati. 

- Koristite drvo i ugljen - najbolje je drvo bukve i vinove loze, nikako drva koja u sebi sadrže dosta smole, poput jele, smreke ili bora. Ako radite roštilj za više od deset osoba, nije loše koristiti i drveni ugljen jer pomaže u paljenju idealne vatre, odnosno dobivanju žara.

Foto: Shutterstock

Chef Tom Colicchio, Heritage Steak 

- Nemojte peći direktno na žaru; ako koristite recimo drveni ugljen, kad se zagrije većinu ugljena pomaknite u stranu da stvorite 'neizravnu zonu vrućine' - ovakvo roštiljanje može malo duže potrajati, ali dobit ćete puno bolji okus, a spriječiti ćete i buktanje vatre i eventualni požar...

Priuštite si nezaboravan produženi vikend od 3.6 do 6.6.2021 i krenite u avanture Divljeg zapada u Fun Parku Biograd!

Krenite u avanture Divljeg zapada u Fun Parku Biograd!
Krenite u avanture Divljeg zapada u Fun Parku Biograd!
Krenite u avanture Divljeg zapada u Fun Parku Biograd!
Krenite u avanture Divljeg zapada u Fun Parku Biograd!

- Nemojte žuriti s roštiljanjem. Možda vam je najdraže na brzinu ispeći hot dogove ili hamburgere, ali ako imate slabiju vatru koju možete održavati nekoliko sati, možete na njoj napraviti i ukusnu svinjsku plećku ili 'brisket', dio mesa s prsa govedine ili teletine - recept za uspjeh je slabija vatra i duže pečenje! 

Charlie Palmer, Aureole

- Za soljenje koristite salamuru. Bilo da pečete pileća prsa, svinjske kotlete ili goveđi odrezak, salamura će dati bolji okus, smekšati  meso i sačuvati mu sočnost, a skraćuje i vrijeme pečenja jer transformira proteine u mesu kako bi tijekom pečenja.bolje zadržali vlagu.

Nakon 50 kilometara vožnje, shvatio je da je zaboravio trudnu ženu na odmorištu!

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.