pd jelinak trilj

Preko 300 planinara na ovogodišnjim Mihovilskim danima

Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
Foto: PD Jelinak
19.09.2018.
u 11:27
Vrlo zanimljivo predavanje imao je mladi, ali već iskusni planinar i avanturista, našeg Antu Romca iz Sinja, člana NOPD Kočari, s temom VIA DINARICA-BIJELA STAZA, nedavno pregažena
Pogledaj originalni članak

Planinarsko društvo „Jelinak“ u sklopu Dana Sv. Mihovila, bilo je organizator i domaćin Mihovilski dani planinara Trilj 2018., koja je održana u gradskom parku u Trilju pod pokroviteljstvom manifestacije „Međunarodni grada Trilja i sponzorstvo velikog broja poduzetnika i obrtnika s područja grada Trilja.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Grada Trilj prof. Ivan Šipić, a predsjednik PD Jelinak gospodin Milan Vuco pozdravio je sve prisutne planinare i zaželio im dobrodošlicu u Trilj.

- Ugostili smo 44 planinarska društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, s preko 300 planinara, susretu su nazočili predsjednik Planinarskog saveza Herceg-Bosne prof. Dragan Radeljić i predsjednik Planinarskog Saveza Splitsko-dalmatinske Županije gospodin Filip Balić sa suradnicima, pismo podrške manifestaciji poslala je dopredsjednica Hrvatskog Planinarskog Saveza gospođa Jadranka Čoklica.

To su sve naša prijateljska društva s kojima smo u komunikaciji i kojima i mi idemo u goste kada se organiziraju planinarske manifestacije na njihovom području.

Tijekom tri dana planinari iz BiH i Republike Hrvatske imali su priliku sudjelovati na organiziranim turama na Kamešnicu kružnom stazom od G.Voštana preko Stare Jame i Košnica na najviši vrh Kamešnice Konj 1856 m n/v, povratak preko Žlabine i planinarskog skloništa sv. Mihovil do G.Voštana uz pratnju članova Stanice vodiča Split i osiguranju članova HGSS-a Stanica Split.

Drugi izlet od G. Voštana na vrh Tovarnica i natrag, a treći iz Gradskog parka u Trilju na Gardun, vidikovac kod crkve Sv.Petra , iskopine iz Rimskog doba utvrda Tilurium, kula Nutjak i povratak u Trilj, upoznavanje s poviješću i znamenitostima grada Trilj obilaskom ove poučne staze uz edukativno predavanje prof. Martina Vrgoč.

Pored Gradskog parka održano je sportsko-rekreativno natjecanje planinarki u balotama, pobjednice su ekipa NOPD Koćari-PD Gojzerice.  Na jednom od najljepših dijelova grada Trilja, raskošnom Gradskom parku  postavljen je  kamp sa šatorima,a i brojni drugi sadržaji.

Među sudionicima manifestacije bila su planinarska društava iz Crikvenice, Zagreba,  Biograda N/M, Zadra,Šibenika, Kaštela, Splita, Sinja, Solina, Bitelića, Drniša, Vrgoraca,Makarske,Imotskog, Ploča  do BiH. planinarskih društava iz Kozarca, Tuzle, Zenice, Bosanske Krupe, , Breze, Livna, Tomislavgrada, Viteza, Mostara, Novog Travnika, Travnika,Uskoplje. Posušje, Mostara, Jajca, Srebrenika, Kaknja i Busovače.

Usred Gradskog parka na pozornici odvijao se kulturno-zabavni dio programa, u kino dvorani gosti su imali priliku vidjeti  predstavu Dramske udruge Most ‘Kakva svekrva taka i nevista’ i predstavljanje našeg najvećeg i neumornog planinara, alpinista i istraživača Stipe Božića s temom ‘Vlaji na Himalaji’.

Vrlo zanimljivo predavanje imao je mladi, ali već iskusni planinar i avanturista, našeg Antu Romca iz Sinja, člana NOPD Kočari, s temom VIA DINARICA-BIJELA STAZA, nedavno pregažena. U predvorju kino dvorane  postavljena je izložba fotografija na temu ‘Planinarsko društvo Jelinak Trilj devetnaest godina na vrhovima planina’.

Foto: PD Jelinak

Svakako treba još spomenuti nastup pjevača Župe Trilj kao i Dječjeg zbora OŠ ‘Trilj’, KUD Košute i Triljske mažoretkinje. U večernjem programu nastupila je domaća grupa  Piromani.

Zahvaljujući nesebičnom i velikom odazivu sponzora velika humanitarna lutrija veoma bogatog sadržaja i s vrijednim dobicima (TV-LCD 40″ android-smart, perilica robe, perilica sudi, štednjak na kruta goriva, mnoštvo malih kućanskih aparata…)privukla je veliki broj planinara. 

Namjera organizatora je da ova manifestacija postane tradicionalna i u ovim krajevima prepoznatljiva i rado posjećena.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.