Olakšajte si...

Ovo su idealne poze za spavanje s određenim zdravstvenim problemima

Foto: Thinkstock
Spavanje
Foto: Thinkstock
spavanje
Foto: Thinkstock
spavanje
Foto: Thinkstock
Bol u prsima, žgaravica, bol, muškarac
Foto: Thinkstock
Bolna leđa
Foto: Thinkstock
Prehlada
Foto: Thinkstock
PMS
Foto: Thinkstock
Kuk
Foto: Thinkstock
škrgutanje zubima
14.02.2018.
u 16:03
Pogledaj originalni članak

Neprospavana noć nije samo neugodna nego je i opasna za vaše zdravlje.

Bol u leđima, bolne menstruacije, pa čak i prehlada mogu biti posljedica lošeg spavanja, a na to itekako utječe i položaj u kojem spavate.

Način na koji spavate utječe na kretanje krvi po vašem tijelu, ali i stvara pritisak na određene dijelove tijela što može naručiti cirkulaciju.

Ovo su problemi koje možete imati zbog pozicije u kojoj spavate, ali i rješenja za njih.

Žgaravica – Grozan osjećaj u jednjaku koji je uzrokovan zbog refluksa želučane kiseline koja putuje prema grlu. Može je uzrokovati teška hrana prije spavanja, ali i brojni drugi zdravstveni problemi. Kako bi je spriječili, spavajte na desnom boku s rukama ispred sebe, a noge savinite u koljenima i povucite prema sebi.

Bolna leđa – Mnogo je ljudi koji se bude s bolovima u leđima, a česti uzrok tome je pozicija u kojoj spavate. Lezite na bok s rukama ispred sebe, no pobrinite se da vam bokovi budu u ravnini s ostatkom tijela te koljena lagano povucite prema trbuhu.

Nazalna zagušenja – Ako ste prehlađeni ili imate problema sa sinusima, ne smijete spavati na leđima. Spavati trebate na jednom boku, a pod glavu stavite jastuk više kako bi spavali na povišenom.

PMS – Tijekom predmenstrualnog sindroma, trebate spavati na leđima. Ispod koljena stavite jastuk kako bi smanjili pritisak s donjeg dijela leđa. Spavanjem na boku radite pritisak na bolne grudi, a spavajući na trbuhu pritišćete maternicu zbog čega se simptomi samo pogoršavaju.

Bolni kukovi – Ako imate bolne kukove, trebate spavati na leđima, nikako na boku jer tada radite pritisak na njih. Kako bi vam bilo još lakše, lezite na leđa i savite jastuk ispod koljena. Spavat ćete kao nikad prije.

Škrgutanje zubima – Ako škrgućete zubima dok spavate za vas je idealna pozicija za spavanje ona na leđima. Tako opuštate mišića vilice koja se prirodno rastegne i tako vas sprječava u nesvjesnoj navici koja vam oštećuje zube.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.