niste jedini

Ovo je najčešća pogreška koju radite kada kuhate rižu

Foto: Thinkstock
Riža
Foto: Thinkstock
Riža
Foto: Pixabay
Hrana
Foto: Pixabay
Hrana, riža
Foto: Dino Stanin/Pixsell
RIŽA
23.06.2018.
u 07:25
Kako biste izbjegli da riža bude ljepljiva i kašasta, ovo je način na koji biste je trebali kuhati...
Pogledaj originalni članak

Mnogi rižu kuhaju na način da je stave u hladnu vodu i kuhaju dok riža ne omekša. To je pogrešno, piše portal RealSimple, jer na taj ćete način dobiti ljepljivu, "gnjecavu" rižu. Kako biste to izbjegli, ovo je način na koji biste je trebali kuhati...

Suhu rižu prvo zagrijte u loncu uz dodatak malo maslinova ulja, a u drugom loncu pustite da voda zaključa.

Nakon što ste rižu tostirali "na suho" minutu ili dvije, dodajte joj kipuću vodu, malo soli, poklopite i pustite da ponovno zaključa. Zatim maknite poklopac, smanjite vatru i nastavite kuhati uz miješanje dok voda ne ispari. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

AL
Alan
07:56 23.06.2018.

U ovom postupku su velike greške što riža nije dobro oprana i što se miješa nakon što voda provrije. U svakom slučaju ne slijediti ovaj postupak.

DU
Deleted user
07:47 24.06.2018.

Mislim da je ovo sasvim pogrešan način. Uvijek kupujem rižu dugog zrna. Operem je u cjediljki,stavim malo ulja u lonac, zatim rižu i miješam rižu oko 2 minute da se posuši, zatim dolijem vode, hladne, 1:2,5, posolim, malo kurkume, pokrijem poklopcem i smanjim vatru na najmanje, jedva da krčka, i ne miješam više. Kuhana je kroz 15-20 minuta, sva voda ispari i riža je prelijepa i jako dobra. Kupujem uvijek istu, neku talijansku rižu (ne znam kako se zove) u Konzumu, nije čisto bijele boje, a nije ni skupa, nekih 8 kuna.

Avatar ucjena
ucjena
11:09 23.06.2018.

Ako cemo imati i rize kao kinezi, biti cemo sretni, saka rize na dan, ne treba ni doktora ni novaca, jedino placa na školjci,