Novosti

Odsada postoji Uno za slijepe i slabovidne osobe, a evo kako izgleda

Foto: Instagram/Uno
Odsada postoji Uno za slijepe i slabovidne osobe, a evo kako izgleda
03.10.2019.
u 12:08
Popularan brend Mattel je najavio novu vrstu svojih karata koje su prilagođene onima koji ne vide
Pogledaj originalni članak

Iz Mattela su izbacili nove karte nazvane Uno Braille, koje su namijenjene slijepim ljudima i onima s oštećenim vidom. Karte su dizajnirane u suradnji s Nacionalnom zakladom za slijepe osobe, a zahvaljujući njima će mnoge obitelji dobiti priliku igrati popularnu igru.

Foto: Facebook/Uno

Svaka karta na u gornjem kutu ima Brailleove znakove koji označavaju boju karte, broj ili akciju kako bi i slijepi ljudi mogli brzo reagirati i igrati ovu popularnu igru. Osim na samim kartama, Brailleovi znakovi se nalaze i na kutiji, a mogu se koristiti i glasovne instrukcije putem Google Homea ili Amazon Alexe, piše Metro. 

"Ponosni smo što Uno postaje dostupan za igru još više obitelji. Ovime utječemo na zajednicu koja do sada nije imala priliku igrati ovu igru u verziji za slabovidne osobe", rekao je Ray Adler iz Mattela, dok su iz Zaklade dodali kako se ovime u prvi plan stavlja i važnost Brailleovog pisma, ali i sreća osoba koje do sada nisu mogle igrati kultnu igru. 

U posljednje vrijeme mnoge igre dobivaju nove verzije. Na primjer, Monopoly u ženskoj verziji, zatim dječje lutkice koje nemaju određeni spol, a sada se na popis dodaje i drugačiji Uno. Modernizacijom se pojavila potreba za novitetima, a to su i prepoznali brojni veliki proizvođači društvenih igara.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode: 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.