nove linije

Od Zagreba do Seoula izravnim letom

Foto: Pixabay
Od Zagreba do Seoula izravnim letom
30.05.2018.
u 14:00
U rujnu i listopadu Korean Air će na toj liniji letjeti zrakoplovom Airbus A330-200, dok će od zimskog reda letenja letjeti zrakoplovom Boeing 787-9 – Dreamliner.
Pogledaj originalni članak

Zagreb će od rujna biti povezan sa Seoulom izravnim letovima najvećeg zrakoplovnog prijevoznika iz Južne Koreje Korean Air-om, izvijestili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ), koncesionara zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman.

Korean Air će izravnim letovima povezivati Zagreb i Seoul tri put tjedno do kraja ljetnog reda letenja, dok će od zimskog reda letenja linija u povratku ići preko Zuericha (Seoul-Zagreb-Zuerich-Seoul).

U rujnu i listopadu Korean Air će na toj liniji letjeti zrakoplovom Airbus A330-200, dok će od zimskog reda letenja letjeti zrakoplovom Boeing 787-9 – Dreamliner.

Iz MZLZ-a ističu da je to treća cjelogodišnja linija iz Zagreba prema Aziji, uz letove Emiratesa za Dubai te Qatar Airwaysa za Dohu. 

"Linija Seoul-Zagreb dolazi u vrijeme turističkog buma Zagreba te znatnog povećanja broja turista iz Južne Koreje. Njih je gotovo pola milijuna posjetilo Hrvatsku prošle godine", kažu iz MZLZ-a, s naglaskom da i od te linije očekuju daljnje povećanje prometa zagrebačke zračne luke.

Podsjećaju da rast broja putnika bilježe stalno od otvaranja novog terminala te da su ove godine 13 dana ranije nego lani dočekali i ovogodišnjeg milijuntog putnika, kao i da je ukupno do danas bilo 11 posto više putnika nego lani.

Od Pule do Nantesa

Španjolska zrakoplovna kompanija Volotea od srijede je otvorila novu izravnu liniju Nantes - Pula koja će se do 3. listopada održavati jednom tjedno.

Ta će španjolska niskotarifna kompanija Pulu i Nantes povezivati srijedom s polaskom u 9.05, iz Pule, dok je slijetanje zrakoplova iz Nantesa predviđeno za 8.40 sati.

Danas je Voloteinim zrakoplovom Airbus 319 u Pulu doputovalo 131 putnik dok je u Nantes iz Pule krenulo 53 putnika.

Zračna luka Pula povezana je s 18 europskih zemalja i 45 europskih gradova, a zadnjih je par godina promet putnika vidno povećan, tako da drugu godinu za redom obara rekorde po broju putnika.

"Lani ih je bilo 436 tisuća, dok ove godine očekujemo približavanje brojci od 700 tisuća te se polako, ali sigurno, približavamo rekordu iz 1985. godine kada je opsluženo 740 tisuća putnika", kazao je direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo.

Naveo je kako, primjerice, EasyJet ove godine ima ukupno devet linija, a nove su Basel, Milano, Liverpool, Berlin-Tegel i London Southend, a u nedjelju je u Pulu premijerno sletio i zrakoplov ruske kompanije S7 iz St. Petersburga.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.