zdravije žive?

Obrat: Muškarci će u budućnosti živjeti dulje od žena

Obrat: Muškarci će u budućnosti živjeti dulje od žena
23.04.2012.
u 14:50
Današnji dječaci možda će biti prva generacija koja će nadživjeti svoje vršnjakinje
Pogledaj originalni članak

Zbog sve češćeg alkoholizma, raka pluća uzrokovanog pušenjem i pretilosti u žena znanstvenici smatraju da će muškarci uskoro nadživjeti žene. Iako statistika pokazuje da žene u prosjeku žive šest godina dulje, sve više muškaraca usvaja zdrave navike, od prehrane do tjelovježbe, pa se očekuje da će s vremenom muškarci postati dugovječniji.

Britansko istraživanje pokazalo je da danas dvanaestogodišnji dječaci, ako tridesetu dočekaju bez problema, mogu u prosjeku doživjeti 87. Mlađi dječaci mogu živjeti još i dulje. Očekivani je životni vijek za djevojčice u stagnaciji, ako ne i u laganom padu, piše Daily mail.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.