okus djetinjstva

Slastica za vruće dane: Ovo je recept za Čokolino tortu gotovu za 30 minuta

Foto: Instagram
Čokolino
Foto: Instagram
Čokolino
25.02.2018.
u 13:56
Poznat lik Lina omiljene kašice, prepoznat će gotovo svako dijete, a odrasle će vratiti u sretne dane bezbrižnog djetinjstva
Pogledaj originalni članak

Neke nas uspomene uvijek vraćaju u djetinjstvo. Podravkin Čokolino je mnogima omiljen obrok iz mlađih dana, a zbog svog okusa i jednostavnosti pripreme ne odriču ga se ni odrasli. 

Riječ je o obroku pripremljenom u svega nekoliko minuta, a veže generacije desetljećima. Riječ je o finoj žitnoj kašici s okusom čokolade koja se dodavanjem mlijeka brzo pretvara u hranjiv i ukusan obrok kojeg obožavaju i starije generacije, posebice kada se zažele lagnanog i ukusnog obroka ili kad ih ulovi "želja za slatkim".

Mi vam donosimo recept za Čokolino tortu, laganu i ukusnu, a za pripremu ove slastice bit će vam potrebno tek pola sata. 

Sastojci

Priprema

Lino keksiće sameljite, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte.
U kalup za tortu (Ø 22 cm) koji ste prethodno namazali maslacem uspite pripremljenu smjesu i dobro utisnite u dno kalupa.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite pet minuta. Izvadite iz pećnice i ohladite.
U 600 ml toplog mlijeka (50 °C) umiješajte pahuljice Čokolina te dodajte naribane jabuke i dobro promiješajte. Nanesite na podlogu od Lino keksića i ostavite da se ohladi.
U 600 ml toplog mlijeka (50 °C) umiješajte pahuljice Keksolina te dodajte sitno sjeckane banane i dobro promiješajte. Nanesite u kalup na sloj Čokolina.
Džem uz dodatak malo vode (1‒2 žlice) zagrijte na laganoj vatri i prelijte preko torte.
Posluživanje: Tortu ohladite u hladnjaku 2‒3 sata i poslužite.
Savjet: Umjesto jabuke i banane možete dodati voće prema ukusu.

Čokolino je odlična baza i za pripremu drugih zdravih obroka, u kombinaciji s voćem ili kao jedan od glavnih sastojaka nekih drugih slastica. Poznat lik Lina, omiljene kašice, prepoznat će gotovo svako dijete, a odrasle će vratiti u sretne dane bezbrižnog djetinjstva.

Na pitanje postoji li savršen recept za pripremu Čokolina, mnogi će se složiti: svaki je savršen, s toplim ili hladnim mlijekom, rjeđi ili gušći da žlica stoji okomito... No, ono u čemu nema dvojbe jest činjenica da je riječ o obroku koji obožavaju i mali i veliki. Dobre navike jednostavno ne treba mijenjati...

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.