Nisu za ljeto

Namirnice koje morate izbjegavati u širokom luku ako želite ravan trbuh

Foto: Thinkstock
Žena
Foto: Thinkstock
mlijeko
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
cvjetača
Foto: Thinkstock
čips
Foto: Shutterstock
Foto: pixabay
Mrkva
Foto: Shutterstock
Gazirana pića
Foto: Thinkstock
Kokice
23.05.2018.
u 20:59
Pogledaj originalni članak

Ako možda i nemate problema s kilogramima, postoje brojne namirnice zbog kojih će vaš trbuh izgledati veći nego što u stvarnosti je. Kako biste to izbjegli, ovo su namirnice koje ovoga ljeta trebate izbjegavati kako bi se prikazali u najboljem svjetlu.

Mliječni proizvodi – Mlijeko i sir mogu uzrokovati brojne probleme vašem probavnom sustavu, pogotovo ako ne tolerirate laktozu.

Kupusnjače – Iako je jako zdravo, povrće poput cvjetače ili brokule jako nadima pa ih bolje izbjegavajte prije odlaska u javnost.

Preslana hrana – Mnogi unose više soli nego što bi trebali, a poznato je kako sol zadržava vodu u tijelu pa vam trbuh izgleda napuhnuto.

Alkohol – Poput soli, i alkohol zadržava vodu zbog čega ćete izgledati napuhnuto i nimalo privlačno pogotovo ako pijete, primjerice, pivo.

Mahunarke – Iako su dobre za naše tijelo jer su bogate vlaknima, mahunarke se teško probavljaju pa će vam trbuh duže biti nadut, a imat ćete i problema s plinovima.

Gazirana pića – Osim što su prepuna šećera, mjehurići u tim pićima mogu uzrokovati napuhavanje trbuha.

Kokice – Najveći razlog zbog čega se napuhnemo od kokica je količina koju pojedemo. Ako to želite izbjeći, pojedite šaku-dvije, a ne cijelu vrećicu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PR
prajdali100
07:08 24.05.2018.

A čvarci ?