Oprezno na suncu

Nakon sunčanja i opeklina najvažnije je pustiti kožu da se sma obnovi i ne guliti je

Foto: Shutterstock
Nakon sunčanja i opeklina najvažnije je pustiti kožu da se sma obnovi i ne guliti je
17.07.2019.
u 06:30
Guljenje kože nakon sunčanja posljedica je nenašenja kreme za sunčanje s odgovarajućim zaštitnim faktorom na vrijeme. Ipak, treba izbjegavati guljenje kože jer mogu ostati ožiljci
Pogledaj originalni članak

Nekada nenanošenje kreme za sunčanje odgovarajućeg faktora završi kobno. Jednostavno koža pocrveni i pojave se opekline, a nekoliko dana kasnije dolazi i do guljenja kože. Evo zašto guljenje kože prstima i na silu nije dobra ideja.

Ukoliko se ne nanese krema za sunčanje na vrijeme posljedice su opekline od sunca, a nešto kasnije i spaljena koža koju svi obično gule prstima. Ipak, ovo ne bi trebalo raditi iz dva razloga. Prvo jer se tako nejednako gule dijelovi kože, a samim time postoji opasnost od nastanka ožiljka i oštećenja kože. Isto tako, koža će se sama oguliti određenom brzinom i nema potrebe to raditi na silu.

Opekline i guljenje kože samo su još jedan podsjetnik da uvijek treba nanijeti kremu za sunčanje odgovarajućeg faktora i na vrijeme. 

Nana Nadarević otkrila je koja tri proizvoda za ljeto trebate imati: 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.