Nakon božićnog ručka šetnjom potrošite kalorije

Foto: Arhiv VL-a
Nakon božićnog ručka šetnjom potrošite kalorije
24.12.2009.
u 18:04
Iako šetnjom nećete skinuti sve kilograme koje ste "zaradili" tijekom blagdana, šetnjom ćete potaknuti trošenje kalorija.
Pogledaj originalni članak

Sigurno već brinete kako se riješiti kalorija koje ste konzumirali ovih dana. Iako će potpuno rješavanje problema viška kilograma i potrošnja kalorija potrajati malo duže, svom organizmu svakako ćete pomoći najobičnijom šetnjom.

Prosječan božićni ručak sadrži oko 1500 kalorija, što je polovica preporučene dnevne količine kalorija za muškarca, te tri četvrtine preporučene količine za žene.

U Velikoj Britaniji vlada je čak odlučila posebno potaknuti ljude na šetnju organizirajući akciju "Christmas walk" (božićna šetnja) i izdajući popis najpopularnijih mjesta za šetnju u zemlji.

Britansko ministarstvo napominje da već i šetnja od tek kilometar i pol može vrlo dobro utjecati na potrošnju kalorija koje ste konzumirali za božićni ručak. Osim toga, šetnja će vas trgnuti iz zamke klasične "božićne lijenosti" u koju je vrlo lako pasti.

Nakon ručka, dakle, ne preostaje vam ništa drugo nego se pokrenuti i prošetati do Jaruna, Sljemena, Maksimira... 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SI
sinkić
11:37 25.12.2009.

kakva šetnja, idemo spat, a onda TV do jutra!

DJ
djuro666
19:13 24.12.2009.

NAKON BOŽIĆNO RUČKA IDE PRVO NEKOLIKO LITARA ALKOHOLA A ONDA HORIZONTALA, A ŠTO SE ŠETNJE TIĆE NEK TI TATA ŠEĆE NA MAMI