KONOBA PJERO

'Najveće je zadovoljstvo kad se gosti vraćaju'

Foto: Frane Šarić
Foto: Frane Šarić
05.08.2020.
u 20:39
Gospođa Nada je iz ugostiteljske branše, prije otvaranja radila je u hotelu Pinija.
Pogledaj originalni članak

Dalmatinsko ime, dalmatinska spiza, ugodno osoblje, i cijene odlične... Traju još od 1989. godine.

– Je, konoba je od vrimena kad se mislilo da ne triba biti konoba nego restoran da bi privuklo goste. A domaće je jamstvo kvalitete. Sama kuham umake, pečem ribu, roštilj i sve ostalo. Ništa nije industrijsko, samo domaće. I pašta, i crni rižoto, pasta s lignjama malo jača kakvu najviše vole Mađari i Nijemci – govori nam vlasnica i kuharica Nada Lisica.

Gospođa Nada je iz ugostiteljske branše, prije otvaranja radila je u hotelu Pinija.

– Dok nisam shvatila da mogu raditi samo za sebe, radila sam za druge. U ovih 30 godina rada konobe najveće zadovoljstvo mi je bilo to što su se gosti vraćali. Znaju da kod mene trebaju prvo naručiti i da za njih radim sve od početka do kraja. Političari, glazbenici, turisti iz svih zemalja bili su naši gosti. Uživali su u ribi i ribljim proizvodima, mesu, raznim specijalitetima. Cijene su od 75 kuna za rižota do nešto skupljih mesnih specijaliteta i ribe na žaru – priča nam Nada.

Tko proba, neće pogriješiti... Mi smo pojeli fefersteak, biftek u umaku od zelenog papra.

– Pa kako si naručija meso u konobi – pita me Nada nudeći ribe, lignje, škampe i sve po čemu je konoba poznata i čiji su se mirisi širili. Nismo zažalili zbog mesa, ali smo pokleknuli na inzistiranje i naručili predjelo – hobotnicu na salatu.

– Može to skupa – kazala je Nada. Sve nas je oborilo s nogu. Vraćamo se definitivno.

Ocjena

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 45

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 12

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4

ukupno 89

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.