Ne ostavlja miris

Najlakši način za guljenje češnjaka bez muke: Treba vam samo jedan nož

Foto: shutterstock
Najlakši način za guljenje češnjaka bez muke: Treba vam samo jedan nož
25.07.2020.
u 07:00
Vrlo jednostavna metoda s kojom ćete spriječiti da miris češnjaka ostane na rukama.
Pogledaj originalni članak

Guljenje češnjaka jedan je od onih poslova koji nitko ne podnosi. Mukotrpno ljuštenja tankog sloja zaštite većinu ljudi natjera da izmišljaju nove načine da bi dovršili posao. Dok se neki vesele lomljenju češnjaka nožem i guljenju pojedinačnih dijelova, drugi se odlučuju za metodu tresenja ili ulažu u prešanje češnjaka za koje nije potrebno ljuštenje. No postoji mnogo lakši način, prenosi Time.

Korisnik Twittera @VPestilenZ objavila je svoju vlastitu metodu za brzo guljenje češnjaka s glave češnjaka. - Kao netko tko pravi puno korejske hrane, ovo je najbolja metoda za ljuštenje češnjaka - napisala je u svojoj objavi. U videozapisu objavljenom na mreži,u jednoj ruci držala je glavu češnjaka i nož u drugoj. Oštricom je ubadala pojedinačni klinčić i izvlačila ga, ogulila te oslobodila od glave češnjaka. Bilo je lako, bezbolno i brzo

Njezin video izazvao je veliku reakciju na društvenim mrežama. Prikupio je više od 24 milijuna pregleda te više od 425 tisuća lajkova. - Nisam siguran kako nikada nisam saznao za ovo, a probao sam sve trikove. Ovo je stvarno sjajno - komentirao je jedan korisnik. - Ovo stvarno djeluje! Brzo sam ogulio češnjak, ali uz praksu moći ću još brže - glasio je jedan komentar.

Video o cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZC
zorro.cz
08:33 25.07.2020.

samo jedan nož? u jbt... ja ih koristim dvadeset. i da, bilo je zbilja "lako, bezbolno i brzo" .... hvala veliko.... ne znam kak' bi bez VL-a preživel na ovom svijetu...

AF
afer
07:37 25.07.2020.

Samo je nož potreban? Hvala Bogu a ja sam mislio da nam treba poljoprivredni fakultet.