Pohvale

Najčitanije britanske novine: Dođite u Hrvatsku zbog plaža, vina i UberBOAT-a

Foto: Boris Ščitar
Najčitanije britanske novine: Dođite u Hrvatsku zbog plaža, vina i UberBOAT-a
28.06.2017.
u 11:04
Metro je unutar priloga o putovanjima Escape pet stranica posvetio Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Najčitanije britanske dnevne novine Metro na čitavih su pet stranica objavile reportažu posvećenu Hrvatskoj.

Među atrakcijama koje unutar priloga o putovanjima Escape predstavljaju čitateljima posebno se izdvajaju naši otoci, zagrebačka dvorišta, brojne slavne osobe koje su posjetile Hrvatske te UberBOAT usluga koja se prvi put u svijetu pokreće upravo u Hrvatskoj.
Gostima koji posjete glavni grad savjetuje se da krenu otkrivati tajne zagrebačkih dvorišta i brojnih malih lokala u kojima se dobro jede. Na jadranskoj obali Metro posebno preporučuje milijunima svojih čitatelja i potencijalnih turista dupine na Lošinju, pješčane plaže na Rabu, surfing na Braču, korčulanska vina, jedrenje na Kornatima i festivale na Obonjanu. Čari hrvatskih otoka već su otkrili i globalni „celebrityji“, pa tako Metro podsjeća da je na Hvaru ljetovala i Beyonce, te da je taj otok postao omiljena europska party destinacija. 

Novinar Metroa isprobao je i uslugu UberBOAT u Splitu, gdje je putem Uber aplikacije naručio prijevoz gliserom. Nepunih sat vremena kasnije već je skakao u more u uvali Krknjaši na otoku Drvenik Veli, a nedugo potom gliser Ubera odvezao ga je na Čiovo, gdje je uživao u pršutu i grdobini sa žara. Korisnici UberBOAT usluge mogu putovati od Splita do Hvara i natrag ili izabrati Adventure turu koja uključuje jednodnevni najam plovila s kapetanom. Kapetan broda s kojim je novinar Metroa razgovarao ističe da će s UberBOAT uslugom zaraditi jednako po jednoj turi, ali će zbog jednostavnosti i brzine naručivanja usluge moći odraditi više tura i tako više zaraditi. Službeno lansiranje UberBOAT usluge u Hrvatskoj očekuje se ovaj tjedan.

Metro je najčitaniji britanski dnevni list, koji je nedavno po nakladi premašio čak i njihov najpoznatiji tabloid The Sun. Distribuira se besplatno u 50 najvećih britanskih gradova u nakladi od oko 1,5 milijuna primjeraka, a procjenjuje se da ga svaki dan čita više od 3,5 milijuna ljudi. Posebni prilog Escape ima veliki utjecaj na javnost, posebno na Britance koji planiraju putovanja u inozemstvo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar burgos1948
burgos1948
14:50 28.06.2017.

Tu dolaze jer im je frka da ih ne raznesu na destinacijama gdje se prije išli . Da tu nešto kojim slučajem pukne , odmah bi nas te iste novine pokopale . Ma , nek se gone ta piskarala .