Neugodan osjećaj

Naduti ste od blagdanske hrane? Isprobajte ovu joga pozu nekoliko minuta i riješite taj problem

Foto: Shutterstock
Naduti ste od blagdanske hrane? Isprobajte ovu joga pozu nekoliko minuta i riješite taj problem
29.12.2020.
u 09:29
Ako ste za blagdane uživali u hrani vrlo vjerojatno vam se malo pokvario probavni ritam i osjećate se naduto - pomozite si ovim jednostavnim trikom.
Pogledaj originalni članak

Nekoliko dana uživamo u blagdanskoj hrani, jedemo veću količinu nego inače i ne brinemo za kalorije. Ipak, kada prođu blagdani ostaje onaj osjećaj nadutosti i nerijetko pokvarimo ritam probave. Osim što ćete tu nelagodu ukloniti pravilnom prehranom i tjelovježbom, možete isprobati jednu pozu iz joge za koju gotovo svi tvrde da pomaže. 

Instruktorica joge, Claire Grieve otkrila je da kod nadutosti može pomoći poza Ardha Matsyendrasana, odnosno okret u sjedećem položaju. 

Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje

Prvo sjednite na pod i ispružite noge ispred sebe. Prekrižite zatim desnu preko lijeve i neka bude uz lijevo koljeno. Lijevi lakat 'zakačite' oko vanjskog ruba koljena i počnite se uvijati. Važno je da se okrećete odozdo prema gore i pogled usmjerite preko desnog ramena. Pri svakom udisaju istegnite kralježnicu, a na izdahu se zakrenite kako biste se 'produbili' dalje u pozu. Pokret ponovite uz 10 dubokih udisaja na jednoj strani, a zatim napravite sve na suprotnoj.

Kako prenosi MBG, u okretu se fokusirajte na istezanje jednako koliko i na uvijanje i nemojte žuriti s pokretima - dopustite vratu i pogledu da prirodno prate jedno drugo.

Osim kod nadutosti, ova poza pomaže u održavanju zdrave kralježnice, kod pokretljvosti i pravilnog držanja tijela. 

Smetaju vam vjetrovi i nadutost? Doznajte kako će vas ova biljka 'spasiti':

Foto: Thinkstock
Metvica

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.