Trebalo bi svakodnevno

Na prostirkama za vježbanje stvara se bezbroj bakterija, evo kako je čistiti

Foto: shutterstock
Na prostirkama za vježbanje stvara se bezbroj bakterija, evo kako je čistiti
24.06.2020.
u 07:00
Ljudi koji treniraju kod kuće često zanemaruju čišćenje opreme jer je koriste samo oni, ali to je potpuno krivo. Evo kako očistiti prostirku koja upija znoj.
Pogledaj originalni članak

Znojenje za vrijeme treninga je neizbježno, a podloga na kojoj vježbamo ga upija, baš kao i prašinu iz okoline. Ako su vaši treninzi dosta intenzivi, trebali bi je čistiti nakon svakog korištenja, a ako je koristite samo za lagano istezanje možete jednom tjedno, piše DoYouYoga. Iako postoje profesionalna sredstva za čišćenje prostirki, možete napraviti i svoje kod kuće.

Jeste li znali da u nekim zemljama pauza na poslu traje i po dva sata? Pogledajte video:

Uzmite blago sredstvo za pranje suđa i pomiješajte nekoliko kapi s 400 mililitara vode. Stavite u bocu s raspršivačem, protresite i poprskajte po podlozi. Nakon toga koristite mekanu krpu i prebrišite kako biste uklonili ostatke sredstva. Ostavite je da se dobro posuši, zarolajte i spremite.

Ako kod kuće imate sode bikarbone, pomoću nje možete se riješiti neugodnih mirisa iz prostirke. Duž cijele površine prosipajte sodu, ostavite je da stoji 30 minuta pa lagano isperite. Soda bikarbona će upiti masnoće, mirise i ostalu prljavštinu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.