"Tko želi biti milijunaš?"

Na pitanju za 250 tisuća funti tražio je pomoć publike, no nije imao sreće s njihovim odgovorom

Foto: ITV Screenshot
Na pitanju za 250 tisuća funti tražio je pomoć publike, no nije imao sreće s njihovim odgovorom
07.01.2019.
u 13:53
Oli iz Canterburyja nije znao odgovor na pitanje iz književnosti. Prvo je uzeo džoker "pola-pola", a zatim pitao publiku koja mu je dala pogrešan odgovor.
Pogledaj originalni članak

Nesretni natjecatelj iz Velike Britanije nije imao sreće sa svojim džokerima – naime, poslušao je njihov odgovor i "pao" na pitanju za 250 tisuća funti. 

Oli iz Canterburyja uspješno je odgovorio na pitanje za 125 tisuća funti u popularnom kvizu "Tko želi biti milijunaš" i lako je mogao otići s tom pozamašnom svotom. Međutim, susreo se s pitanjem iz književnosti: "Koji roman počinje s tri riječi: 3. svibnja. Bistritz. Napustio München u 8:35". 

Foto: ITV Screenshot

Ponuđena su mu bila četiri odgovora: "Dečko, dama, kralj, špijun", "Drakula", "Srce tame" i "Frankenstein". Natjecatelj je priznao da nije pročitao nijedan od četiri romana pa je zatražio voditelja Jeremyja Clarksona da iskoristi džoker "pola-pola" kako bi otklonio dva pogrešna odgovora. Otpali su romani Josepha Conrada i Mary Wollstonecraft Shelley, a među ponuđenim odgovorima ostali su "Dečko, dama, kralj, špijun" i "Drakula", prenosi Daily Mail. 

Foto: ITV Screenshot

Voditelj mu je rekao:

– Ako točno odgovorite na ovo pitanje, osvojit ćete 250 tisuća funti i samo ste dva koraka udaljeni od najvećeg pitanja.

Budući da je natjecatelj znao da može napustiti kviz sa 125 tisuća funti ako odustane ili sa "samo" 32 tisuće ako odgovori krivo, Oli je otišao korak dalje i odlučio iskoristiti džoker "pitaj publiku".

Rekao je kako smatra da je većina pročitala barem jednu od dvije knjige i da će znati odgovor. Publika je u velikom broju, s čak 81 posto, glasala za "Dečko, dama, kralj špijun" pa je natjecatelj rekao:

Mislim da ću ići s tim odgovorom, napravimo to! Moj konačan odgovor je "Dečko, dama, kralj, špijun"!

Foto: ITV Screenshot

Međutim, odgovor je bio pogrešan i zelenim svjetlom zasvijetlio je odgovor "Drakula", a voditelj Clarkson rekao je:

– To je pogrešan odgovor. Koja noćna mora, "Drakula" je točan odgovor. 

Foto: ITV Screenshot

Oli je samo rekao "To je nešto što ću odsad znati" i napustio kviz s 32 tisuće funti. 

Foto: ITV Screenshot

Prisjetili smo se i domaće verzije popularnog kviza. Natjecatelj Ante Vrban u kvizu je daleko "dogurao", a kad je zapeo na pitanju za 125 tisuća kuna, za pomoć se obratio Mirku Miočiću. Ipak, naš legendarni džoker "Zovi" tad je prvi put pogrešno odgovorio nakon više od 50 puta.

Pitanje je glasilo: "Iako su ga režirala čak trojica redatelja, Oscara za 'Zameo ih vjetar' dobio je samo...", a ponuđeni odgovori bili su: Victor Fleming, George Cukor, William Wyler i Otto Preminger. Miočić se odlučio za odgovor Cukor, a Vrban je uzeo i džoker "Pola-pola", no točan odgovor bio je Victor Fleming pa je natjecatelj osvojio 32 tisuće kuna. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Apsalar
Apsalar
14:25 07.01.2019.

Moš mislit načitane publike u Engleskoj...