Bez njenog znanja

Muškarca osudili: Par dana nakon što je supruga rodila, on pozvao cijelu obitelj u goste

Foto: Pixabay
Muškarca osudili: Par dana nakon što je supruga rodila, on pozvao cijelu obitelj u goste
29.12.2021.
u 11:30
Mislio je kako je to dobra ideja i da će njegova obitelj biti od velike pomoći s bebom, ali mnogi se nisu složili
Pogledaj originalni članak

Donijeti bebu na svijet nije lak pothvat, a prvih nekoliko tjedana i mjeseci kada ste prvi put roditelj mogu biti prava borba. I dok pomoć drugih može biti spas, većina novih mama i tata će cijeniti vrijeme nasamo sa svojim novorođenčetom, kako piše Mirror.

No, jedan tata na Redditu izazvao je veliku raspravu sa svojom suprugom nakon što je pristao dopustiti svojoj obitelji da provede cijeli tjedan u njihovoj kući samo par dana nakon rođenja bebe – bez da je o tome prethodno razgovarao s njom.

“Živimo u drugoj državi od moje obitelji. Moja supruga i ja nismo ih mogli posjetiti za Božić, a moji roditelji su zvali da se žale kako nismo proveli Božić s njima i tražili su da im to nadoknadim. Rekao sam da sam otvoren za sve njihove prijedloge i predložili su da dođu kod nas na tjedan dana nakon što se beba rodi. Tako bi mogli provoditi vrijeme s nama i bebom. Mislio sam da je to bio prilično dobar prijedlog budući da su prošli mjeseci otkako se nismo vidjeli, pa sam ih službeno pozvao”, objasnio je u objavi.

Što majke najviše žele dobiti za poklon? Možda ćete se iznenaditi:

Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena
Foto: Getty Images
Žena

Muškarac je inzistirao da misli da bi to bila dobra ideja jer bi im obitelj pomogla oko bebe, ali njegova supruga je rekla da bi njezina svekrva dodala još više stresa ionako teškom tjednu.

“Jutros je moja supruga pričala o svojim planovima nakon što beba dođe i tada sam se sjetio razgovora s roditeljima. Odmah sam joj rekao da sam pristao prihvatiti ih na tjedan dana kada se beba rodi. Prvo je izgledala šokirano, a onda se izbezumila, rekavši da ih nisam trebao pozvati, a da prvo ne razgovaram s njom”, ispričao je.

Objasnila mu je da je njegova obitelj često zahtjevna i da su gosti dok se brine o novorođenčetu zadnje što želi. Također mu je pokušala objasniti da je prvih nekoliko dana bebinog života bitno vrijeme za povezivanje i intimnost te da joj je to jednostavno oduzeo tako što je pozvao svoje roditelje.

“Poludjela je na mene tražeći da ih nazovem i otkažem sve što sam planirao s njima, ali sam mislio da je to neprihvatljivo jer mi nije dala dovoljno dobar razlog da to učinim”, zaključio je u objavi.

Mnogi korisnici društvenih mreža brzo su stali na stranu njegove supruge i pokušali mu objasniti kako će život njegove supruge biti težak kada se beba rodi - i rekli su da prvi tjedan djetetova života nije najbolje vrijeme za posjetu obitelji.

“Sve dok ne izbacite čovjeka iz svog tijela i ne pretrpite fizičke posljedice toga, apsolutno ne možete reći da to nije velika stvar i nije dovoljno dobar razlog da ne želite imati goste. Velika je šansa da neće moći sjesti. Potencijalno će biti u peleni i iz tijela će joj izlaziti ugrušci krvi veličine oraha. Vaša žena možda hrani vrlo često, što znači da neće spavati, iscrpljeno će izgledati i puno plakati. Mislite da ništa od ovoga nije dobar razlog da ne želi imati goste?”, odgovorila mu je jedna korisnica.

“Dakle, umjesto da tjedan dana nakon porođaja ima za ozdravljenje i druženje s obitelji koju ste stvorili, vaša žena sada mora ugostiti i podnijeti goste? Imaš li pojma u kolikim je ona bolovima? Da ne spominjem da vas dvoje tek učite biti roditelji”, dodala je druga.

Superbaka (100) na sobnom biciklu odvozit će cijelu dužinu Velike Britanije: Penjala se i po stepenicama devet katova dnevno godinu dana, što je više od Mount Everesta!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.