2.760 kabina

MSC CRUISES i STX FRANCE potvrdili su narudžbu gradnje brodova world class na LNG

Foto: MSC Cruises
MSC CRUISES i STX FRANCE potvrdili su narudžbu gradnje brodova world class na LNG
19.06.2017.
u 12:17
Brodovi klase World Class bit će opremljeni sa 2.760 kabina i maksimalno će moći ugostiti 6.850 putnika, što je najveći kapacitet putnika na nekom brodu za kružna putovanja u svijetu.
Pogledaj originalni članak

Krajem svibnja na ceremoniji podizanja zastave, gdje je kompaniji MSC Cruises isporučen najnoviji brod nove generacije kojeg je izgradilo brodogradilište STX France, potpisan je memorandum o razumijevanju kojim se potvrđuje gradnja dvaju brodova ukupne težine od 200.000 bruto s pogonom na LNG (prirodni plin) i s mogućnošću izgradnje dodatna dva broda. Četiri broda postat će klasa World Class kompanije MSC Cruises. Potpisivanju je nazočio predsjednik Francuske Republike Emmanuel Macron te ministar gospodarstva u francuskoj vladi Bruno Le Maire.

Uz potpisivanje memoranduma MSC Cruises i STX France predstavili su neke od inovacija koje će biti ugrađene u nove brodove. Prije svega tu je potpuno nova generacija motora koje pokreće LNG (prirodni plin) kao i nov sustav obrade otpadnih voda.

Brodovi klase World Class bit će opremljeni sa 2.760 kabina i maksimalno će moći ugostiti 6.850 putnika, što je najveći kapacitet putnika na nekom brodu za kružna putovanja u svijetu. Brodovi će biti isporučeni 2022. i 2024. godine s opcijom dodatna dva 2025. i 2026. godine. Duljina brodova će biti 330 metara uz 47 metra širine.

Govoreći na ceremoniji podizanja zastave broda MSC Meraviglia, Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik kompanije MSC Cruises izjavljuje: "Danas, nakon iskazivanja dobrodošlice brodu MSC Meraviglia, našem novom brodu koji označava prekretnicu i početak sljedeće faze našeg rasta, s oduševljenjem objavljujemo daljnje faze našeg desetogodišnjeg investicijskog rasta: klasu brodova World Class. Ovi novi brodovi produžit će naše partnerstvo s brodogradilištem STX France sve do 2026. godine te ćemo u tom razdoblju izgraditi čak sedam dodatnih inovativnih brodova".

Čelnik brodogradilišta STX France Laurent Castaing komentirao je: "Još jednom, MSC Cruises svoje povjerenje odlučio je pružiti nama kako bi zajedno dostigli najavljeni rast i širenje te sposobnost da osmislimo, razvijemo i izgradimo najsuvremenije i tehnološki najnaprednije brodove za kružna putovanja na svijetu. Dodavanjem nove klase brodova na prethodno izgrađene četiri klase, STX France i MSC Cruises dostigli su brojku od 20 brodova. Naše iznimno partnerstvo industrijski koristi čitavoj regiji.

Futuristička klasa brodova World Class svoj oblik crpit će iz slova 'Y' koji će im omogućiti panoramski pogled na more i povećati udio balkonskih kabina. Pramčani oblik broda u slovu 'G' (vertikalno postavljen pod kutem od 90 stupnjeva) dizajniran je kako bi poboljšao stabilnost, hidrodinamiku te na kraju povećao udobnost putnika. Neke od ostalih inovacija su prostrana "obiteljska naselja" unutar broda, panoramska paluba na krmi i stakleni lounge bar pored bazena.

Najava nove klase brodova uslijedila je nakon preuzimanja broda MSC Meraviglia. Tijekom ceremonije podizanja zastave u čije ime se odaje počast stoljetnoj pomorskoj tradiciji, nova ljepotica kompanije dobila je službenu zastavu i blagoslov. MSC Meraviglia svoje putovanje nastavlja prema luci Le Havre 3.6.2017. kada se očekuje službeno tradicionalno krštenje broda.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.