Male promjene

Michelle Obama zabrinuta za svoje kćeri zbog trenda debljanja

Foto: The White House
Michelle Obama zabrinuta za svoje kćeri zbog trenda debljanja
31.01.2010.
u 20:07
Prva dama SAD-a, Michelle Obama, uokvirila je svoju kampanju protiv dječje pretilosti, zabrinutošću za svoje kćeri zbog trenda debljanja kod djece i mladih
Pogledaj originalni članak

Prva dama SAD-a, Michelle Obama, uokvirila je svoju kampanju protiv dječje pretilosti, zabrinutošću za svoje kćeri zbog trenda debljanja kod djece i mladih.

– Uvijek sam mislila kako su moja djeca savršena i nisam primjećivala promjene – rekla je Michelle koju je obiteljski pedijatar upozorio da pripazi na indeks tjelesne mase svojih kćeri.

Napomenula je i kako roditelji često primjete da se djeca ne hrane pravilno i ne vježbaju dovoljno, ali mislila je kako se to događa samo drugoj djeci.

– Prvo nisam bila sigurna što bih točno trebala napraviti s informacijom da pripazim na indeks svoje djece, ali znala sam da moram napraviti nešto. Morala sam voditi obitelj u drugom smjeru – kaže Michelle koja je i uvela promjene.

Zabranila je televiziju preko tjedna, kontrolirala veličinu obroka, uvela nemasno mlijeko u kuhinju, te mnogo voća i povrća na tanjuru.

– Kada smo nakon nekog vremena posjetile pedijatra, bio je zadivljen. Ali to su doista bile male promjene koje vode do poboljšanja. To je i poruka koju želim poslati u kampanji protiv pretilosti, da male promjene vode do velikih rezultata – zaključila je Obama.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:40 01.02.2010.

Evo, to je prednost, a ujedno i mana (reći će ovi koji se tješe na taj način) bogataša. Ne moraš štedjeti na hrani! Uvijek i u svako doba možeš otići u restoran, naručiti, pojesti i platiti što god hoćeš! I na računu ti se ne osjeti! Ali se osjeti na kilaži, ali, bože moj, ne bi li se svi mi mijenjali sa ljudima koji vode takav, nezdravi život!