TURISTIČKA PATROLA

Malo gostiju u kraljevskom Kninu

Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Mihovil
Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Mihovil
Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Mihovil
Foto: Damir Folnegović Blaž
Restoran Mihovil
11.05.2017.
u 22:14
Pogledajte koliko je zvjezdica zaslužio restoran Mihovil iz Knina
Pogledaj originalni članak

U ovom projektu Večernjakove Turističke patrole kontinentalnom Hrvatskom i dodjele Večernjakovih zvjezdica, čiji je cilj promicanje gastronomske i etnološke kulture, posjetio sam Knin u Šibensko-kninskoj županiji.

Najprepoznatljiviji simbol grada je tvrđava na brdu Spas koja je podijeljena na gornji, srednji i donji grad koji su međusobno povezani drvenim mostovima. U neposrednoj blizini centra nalazi se restoran „Mihovil“ u sklopu istoimenog hotela.

Bilo je vrijeme ručka, no u restoranu sam zatekao samo troje gostiju, dvije gospođe i jednog gospodina, koje sam usput zamolio za fotografiju, na što su rado pristali i još mi i nazdravili. Vlasnik je gospodin Slavko Živković koji se ugostiteljstvom bavi godinama te je tako postao i najpoznatiji ugostitelj u Kninu, ali kaže da ne pamti tako loše poslovanje kao u zadnjih nekoliko godina.

U gradu se teško živi pa je jako teško opstati jer općenito nema posla ni gostiju zbog slabe platežne moći stanovnika Knina i okolice. Samim time problem je naći konobare i kuhare jer ih je većina otišla u veće gradove ili izvan Hrvatske, ali o tome uporno pišem u cijeloj ovoj seriji tekstova.

U „Mihovilu“ tzv. a la carte gostiju ima jako malo pa poslovanje temelje na prihvatu domaćih i stranih grupa turista koje su na proputovanju kroz Knin ili u sezoni posjećuju Nacionalni park Krka pa ondje prenoće.

U ponudi restorana su internacionalna jela i lokalni domaći specijaliteti. Od svih jela iz ponude, kušao sam teletinu ispod peke i palačinke s čokoladom jer glavne kuharice taj dan nije bilo u kuhinji pa nisam imao drugi izbor.

Vinska karta sadrži petnaestak vina među kojima prevladavaju bijela te nekoliko crvenih. U restoranu i hotelu radi osmero djelatnika, a urednost i čistoća su zadovoljavajući, kao i ljubaznost osoblja.

Već sam spomenuo da se restoran nalazi uz sklopu hotela s 32 sobe i više moderno opremljenih dvorana u kojima se organiziraju seminari, konferencije i društveno-sportske priredbe. Ponuda se stalno obogaćuje sadržajima kao što su odlasci na planinarenje na Prominu i Dinaru te u lokalna izletišta ili na more.

U hotelu dopušten je boravak kućnih ljubimaca, pa je u tu svrhu sagrađen moderan prostor za njihov boravak. Vlastito parkiralište za 30 vozila i dva autobusa znatno olakšava poslovanje. Dolaskom u grad Knin zaljubljenici u prirodu doći će na svoje, bilo da žele šetati nedirnutim krajolikom, uživati u pogledu na pristupačni slap Krčicu ili pak u ribolovu na izvoru rijeke Krke.     

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.