Zanimljivo

Vječno pitanje: Kako je moguće da se burgeri iz restorana brze hrane ne pokvare mjesecima?

Foto: Shutterstock
Vječno pitanje: Kako je moguće da se burgeri iz restorana brze hrane ne pokvare mjesecima?
16.10.2020.
u 16:30
Stvar je zapravo vrlo jednostavna.
Pogledaj originalni članak

Gotov burger kupljen u supermarketu ili onaj koji kupimo u fast food restoranu može stajati danima, pa i mjesecima bez da promijeni izgled, dokazali su to brojni eksperimenti objavljeni u dokumentarnim filmovima. 

Takve informacije izazivaju čuđenje javnosti, ali i zabrinutost zbog sastava i kvalitete namirnica. Svaku hranu koja je svježe pripremljena nakon nekog vremena će zahvatiti plijesan ili će potruliti, ali ne i burgere.

Pogledajte video:

Stručnjak, J. Kenji Loper, napravio je eksperiment kako bi provjerio u čemu je tajna. Kada je uspoređivao kupljeni burger i onaj pripremljen kod kuće, shvatio je da je stvar u dehidriranoj hrani koju koriste restorani brze hrane. Sličnom metodom rade se krekeri, dvopek i slična, trajna hrana.

Mladi chef Filip Horvat otkriva: 'Ovako je nastao tuna burger'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
Kairos
17:00 18.10.2020.

Plastika se ne kvari...