Veliko iznenađenje

Majka troje djece saznala da nosi četvrto - samo 20 minuta prije poroda

Foto: Privatna arhiva
Majka troje djece saznala da nosi četvrto - samo 20 minuta prije poroda
20.04.2020.
u 16:00
Sve znakove koji upućuju na trudnoću povezivala je s trenutnim situacijama.
Pogledaj originalni članak

Karin FortWangler probudila se u 4:30, 15. travnja i osjetila nesnosnu bol u leđima. Majka troje djece shvatila je da je takvu bol osjećala kada je rađala djecu, ali koliko je znala, ovaj put nije bila trudna. Barem je tako mislila jer svega tri sata nakon u naručju je držala svoju curicu. 

Ova žena iz Pennsylvanije primjetila je da joj izostaje mjesečnica i da joj je ponekad mučno, ali mislila je da je to sve od dojenja i zato jer ima jako puno posla kao mama, prenosi Metro.

Foto: Privatna arhiva

Kada je prvo počela osjećati mučnine njezina djeca, Charlotte (4), Roger (2) i Caroline (1) su bili bolesni, imali su trbušnu virozu i povraćali, pa je mislila kako se samo zarazila od njih. Ni na kraj pameti joj nije bilo da je trudna: "Kada ste trudni osjećate se drugačije, sada to nije bilo tako, pa sam mislila da imam problema s bubrezima ili samo neku virozu. Suprug se budi za posao oko 5:15, a ja sam mu rekla da mislim da rađam." Adam je nazvao na posao i rekao da mora suprugu odvesti u bolnicu. Kada su stigli stvari su se vrlo brzo odvijale. "Napravili su ultrazvuk i liječnik je rekao da sam trudna!" Zatim su odradili još neke testove kako bi vidjeli postoji li mogućnost da zaustave rađanje jer su htjeli da dođe do 36-37 tjedna, pa da onda rodi. Ipak, beba je imala drugačiji plan i počeli su trudovi, i to jaki. Adam je pozvao medicinsku sestru kada je Karin rekla da mora početi tiskati. Bila je otvorena 7 centimetara i bilo je jasno da mora roditi. 

Foto: Privatna arhiva

Kako s djecom razgovarati o koronavirusu:

Svega tri sata od buđenja i 20 minuta nakon ultrazvuka i saznanja da je trudna, Karin je rodila Katherine Allison Fortwrangler. Tvrdi kako zaista nije znala da je trudna, a sve znakove koji su bili prisutni, povezivala je s nečim drugim. Mučnine je pripisala virozi koju su imala djeca, izostanak mjesečnice dojenju, a otežano hodanje obilaženju znamenitosti i umoru u Škotskoj kada je posjetila sestru. Odjeća joj je i dalje pristajala, a kada se osjećala naduto mislila je da će ponovno dobiti mjesečnicu jer je taman prestala dojiti. 

Karin je pila alkohol, nije uzimala nikakve vitamine niti odlazila na preglede liječniku, pa se brinula hoće li roditi zdravo dijete. Na sreću, i ona i malena Katherine su dobro.

"Iskreno, plakala sam kada sam saznala da sam trudna jer smo se dogovorili da više nećemo imati djece. Taman sam došla u fazu da svo troje djece spavaju cijelu noć i pronašli smo neki dobar ritam kao obitelj. Volim raspored i rutinu, a i veselila sam se kraju s pelenama."

Suprug Adam ostao je cijelo vrijeme smiren: "Karin je već dovoljno paničarila, a netko je morao ostati miran u cijeloj situaciji."

Karin je s kćeri napustila bolnicu taman prije velikog zatvaranja svega zbog pandemije: "Djeca i ja nismo izašli iz kuće od kada sam došla iz bolnice. Malo nam je sada već dosadno i stresno, ali opet polako ulazimo u rutinu."

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.