Korisno

Koliko vode trebamo piti dnevno? Stručnjaci su dali odgovor

Foto: Shuttershock
Koliko vode trebamo piti dnevno? Stručnjaci su dali odgovor
02.01.2022.
u 07:00
Liječnici su brzo dali svoj odgovor, ali i otkrili jednostavan trik pomoću kojeg možete pratiti količinu vode koju konzumirate.
Pogledaj originalni članak

Instagram profil @pitajdoktora odgovara na razna pitanja o zdravlju postavljena od strane njegovih pratitelja. Profil vodi četvero doktora - specijalist obiteljske medicine, specijalizant neurologije, interne medicine te oftalmologije i optometrije, a ostali su anonimni kako bi pažnja bila na njihovoj pomoći, a ne na njima.

Jedno novije pitanje bilo je koliko je vode potrebno piti svaki dan kako bismo bili zdravi i dehidrirani. Liječnici su brzo dali svoj
odgovor, ali i otkrili jednostavan trik pomoću kojeg možete pratiti količinu vode koju konzumirate.

- Potrebni dnevni unos vode nije jednak za sve ljude. Otprilike iznosi od 1.75 do 3.25 litre. No, postoji jednostavan trik kojim možete pratiti unosite li dovoljno vode u organizam. Ako pijete dovoljno vode mokraća će vam biti prozirne ili svijetložute boje. Ukoliko ne pijete dovoljno tekućine, ona će biti tamnožute boje - objasnili su.

Liječnik iznenadio svoje pratitelje otkrićem da kremiranjem ljudsko tijelo ne postaje pepeo

 Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: shutterstock

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.