Nije 20 nego 68 kn

Ovo je preskupo i za otoke! Pakiranje mesa čak tri puta skuplje nego na obali

Foto: Snimila čitateljica
Ovo je preskupo i za otoke! Pakiranje mesa čak tri puta skuplje nego na obali
14.08.2017.
u 16:07
Zagrepčanka je ostala u šoku kada je ušla u trgovinu na otoku Kapriju i vidjela kako pola kilograma mljevenog purećeg mesa košta čak 68 kuna
Pogledaj originalni članak

Gotovo svaki dan šokiramo se s previsokim cijenama na Jadranu, a najnoviji primjer stiže s otoka Kaprije u šibenskom arhipelagu. 

Jedna Zagrepčanka koja ondje ljetuje već 22 godine fotografirala je mljeveno pureće meso koje se u lokalnoj trgovini prodaje za čak 68 kuna. Cijena takvog istog pakiranja u mnogim trgovačkim lancima diljem Hrvatske iznosi 20 kuna.

Lokalni trgovci tako pakiranje od pola kilograma puretine naplaćuju čak tri puta više. 

Foto: Snimila čitateljica
Kaprije

– Svaki puta se sve više šokiram. Išla sam u trgovinu po papar koji sam zaboravila ponijeti, a samo njega sam platila 24 kune. Pakiranje od 50 grama koje inače u Zagrebu platim 7-8 kuna. To me još više šokiralo, a onda kada sam vidjela cijenu puretine to mi je bio vrhunac – ispričala nam je Zagrepčanka. 

Dodaje kako su na otoku sve cijene skoro pa tri puta veće, a kao jedan od primjera navela je i kilogram breskvi koje se prodaju po 28 kuna dok se u unutrašnjosti sada mogu naći iza sedam kuna po kilogramu. 

– To je jedina trgovina na otoku i žalosno je što su takve cijene postale normalne – rekla nam je ona. 

Imate li vi fotografije preskupih proizvoda s Jadrana? Pošaljite nam na javi@vecernji.net. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar anticenzura
anticenzura
16:32 14.08.2017.

A u Svicarskoj tocno duplo manje kosta u najskupljem CH supermarketu. Kosta uvijek oko 5 franaka, a ovo preko 10. muahaha - kakav sljam, lopovi prve kategorije.

LI
lindov
17:13 14.08.2017.

A ko se onda cudi da turisti sve vise stvari nose sa sobom kad imamo takve lokalne lopove

CI
Cinciculjak
18:10 14.08.2017.

To je problem i nama stanovnicima kroz cijelu godinu. Ipak veći dio nas se ne bavi turizmom i ugostiteljstvom. Dobivamo gužve, nered i visoke cijene.