Smiješna strana turizma

Jeste li ikada bili u austrijskom selu Fucking ili kanadskom gradiću Dildo?

Foto: Wikimedia Commons/Jcmurphy
Jeste li ikada bili u austrijskom selu Fucking ili kanadskom gradiću Dildo?
17.04.2014.
u 20:00
Fotografiranje s neobičnim putokazima je najupečatljivije u Walesu, gdje se nalazi mjesto Llanfairpwllgwyngyllgrycrychwy- rndrobwllllantysiliogogogoch!
Pogledaj originalni članak

Živite u selu koje se zove Fucking?

Ako ste Britanac, vjerojatno vam je ime ovog sela nevjerojatno smiješno. Ako ste Austrijanac, onda vam je to ime najpristojnije i najobičnije moguće. Osim toga, mještani ovog sela u Austriji neprestano se suočavaju s najezdom vrlo neobičnih kriminalaca iz Velike Britanije, čiji je jedini cilj ukrasti tablu s natpisom sela i sve putokaze koji se nalaze oko sela. Poslije puno ukradenih metalnih tabli, seljani su postavili betonski blok s imenom sela, koji je nemoguće pomaknuti, a postavljene su i straže oko svih putokaza!

Slična stvar se događa u gradićima njemačkog govornog područja, koji se zovu Kissing i Petting, a posebno je bizaran kanadski gradić Dildo. Fotografiranje s neobičnim putokazima je najupečatljivije u Walesu, gdje se nalazi mjesto Llanfairpwllgwyngyllgrycrychwy- rndrobwllllantysiliogogogoch! Prijevod znači Crkva Bogorodice u dolini.. itd., s detaljnim opisom lokacije crkve po kojoj je selo dobilo ime.

Evo još nekoliko neobičnih imena gradova i mjesta..

- French Lick (Indiana, USA)

- Fart (Virginia, USA)

- Climax (Michigan, USA

- Dwarf (Kentucky, USA)

- Sexi (Peru)

- Poopoo (Hawaii, USA)

- Pussy creek (Ohio, USA)

- Ass (Ukraine)

- Bird in Hand (Pennsylvania, USA)

- No Name (Colorado, USA)

- Hot Coffee (Mississippi, USA)

>>Ako želite ove godine doživjeti malo egzotike, otputujte u Tunis

>>Slovenija - Dežela gre naprej

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.