'nikad više'

Jeo je 'zdravu i nemasnu' hranu 60 dana i zbog toga će žaliti cijeli život

Foto: Thinkstock
Jogurt
Foto: Thinkstock
sok, juice
27.06.2015.
u 08:30
Iako je mislio da čini dobru stvar, ovaj muškarac udebljao se u dva mjeseca osam kilograma, "zaradio" bolest "debele jetre", povećao rizik od srčanih oboljenja...
Pogledaj originalni članak

Damon Gameau, 38- godišnjak je koji je prestao jesti "fast food" na 60 dana.

I požalio.

Iako je mislio da čini dobru stvar, ovaj muškarac nadebljao se u dva mjeseca osam kilograma, "zaradio" bolest "debele jetre", povećao rizik od srčanih oboljenja...

Ovaj Australac prozvao je stoga razne proizvođače "zdrave hrane" da budu precizniji kada je riječ o označavanju sastava namirnica i posebice količine šećera jer je upravo šećer zalužan za ozbiljne zdravstvene probleme koji su ga zadesili.

"Nisam jeo "junk food", sladoled, čokoladu ni slastice niti pio zašećerena bezalkoholna pića. Moja prehrana bazirala se na sportskim napicima, nemasnim jogurtima, pločicama sa žitaricama i sličnim zdravim proizvodima."

Najviše ga je, tvrdi, iznenadilo kako je ovaj test djelovao na njegovo mentalno zdravlje, kognitivne funkcije i (ne) sposobnost učenja i pamćenja.

O svemu je napisao i knjigu "That Sugar Book" koja je izdana u ožujku, a po njegovoj priči snimljen je i istoimeni film koji se od danas prikazuje u britanskim kinima, piše Daily Mail.

>>Želite brže izgubiti kilograme? Evo koliko kalorija zapravo trebate 'srezati'

>>Ovo je razlog zašto biste u ovim vrućim danima trebali jesti crveno meso

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

ST
strsljen2013
08:51 27.06.2015.

Čestitam na inteligenciji u padu. Kemiju je zamjenio zdravom kemijom koja je još gora. Pa to znaju i ptice na grani.

TH
than
11:25 27.06.2015.

Koliko sam ja shvatio dobio je 'masnu jetru' (ovaj izraz debela, prvi puta cujem). I ne znam cemu ce zaliti cijeli zivot. Dovoljno je promjeniti prehranu i baciti se na vjezbanje. Ako je pak dobio neki tezi stadij, onda se sigurno ne radi o 60 dana, vec o duljem vremenskom periodu.

Avatar rangojack
rangojack
08:48 27.06.2015.

Placeni oglas fast food gospodarstva. Pogledajte samo mene kakav sam od burgera i przene piletine..ahaha