Put oko svijeta

Jedrilica HIR3 nakon tri mjeseca od Lošinja stigla do Brazila

Foto: HIR 3
Jedrilica HIR3 nakon tri mjeseca od Lošinja stigla do Brazila
17.09.2018.
u 17:45
‘HIR 3′ je jedrilica koja je preplovila sva svjetska mora uključujući i zloglasni rt Horn
Pogledaj originalni članak

Posada jedrilice HIR3, koja se u lipnju iz Malog Lošinja otisnula na jednogodišnji put oko svijeta, stigla je do Brazila!

- Tri mjeseca nakon kretanja iz Hrvatske i prejedrenih 6.800 milja, HIR3 je vezan u Marini Bahia u Salvadoru. Prešli smo Atlantik i u Brazilu smo! Pozdrav od HIRovaca! - poručuju hrabri putnici.

Foto: Promo
HIR 3
Foto: Promo
HIR 3
Foto: Promo
HIR 3
Foto: Promo
HIR 3
Foto: Promo
HIR 3

‘HIR 3′ je jedrilica koja je preplovila sva svjetska mora uključujući i zloglasni rt Horn. Na brodu je snimljeno 25 epizoda dokumentarca ‘Jedrima oko Svijeta’ koje su prikazane na Hrvatskoj televiziji, a Mladen Šutej napisao je dvije knjige s tih plovidbi: ‘Izazov Atlantika’ i ‘Jedrilicom oko Cape Horna’.

Jedrilica je čak preživjela i bombardiranje dubrovačke marine 1991. godine... Nakon polaganog propadanja jedrilica je obnovljena i ovog je ljeta krenula na veliki podvig - put oko svijeta. Daljnje pustolovine ekipe pratite na našim stranicama.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.