Za prste polizati

Jednostavno i ukusno: Provjerite recept za pravu buzaru!

Foto: Thinstock
Jednostavno i ukusno: Provjerite recept za pravu buzaru!
14.06.2014.
u 13:05
Buzara je tradicionalna, i prava morska hrana. Neizostavni obrok na godišnjem odmoru, kao i na meniju mnogih dalmatinskih restorana....
Pogledaj originalni članak

Buzara je tradicionalna i prava morska hrana. Neizostavni obrok na godišnjem odmoru, kao i na meniju mnogih dalmatinskih restorana. Buzaru obožavaju svi jer je fina, lagana i podsjeća na more. Evo kako da si uljepšate dan jednom finom buzarom.

Sastojci: crveni luk, morski plodovi, bijelo vino, rajčica, paprika, papar, sol začinsko bilje

Priprema: Popržite crveni luk na tavici. Kada omekša, dodajte morske plodove. Pirjajte uz postepeno dodavanje bijelog vina. Kada bijelo vino u potpunosti ispari, dodajte rajčicu i papriku nasjeckanu na sitne kockice. Zatim začinite paprom i soli po ukusu i dodajte miješano začinsko bilje. Sve to polako miješajte na vatri dok se ne zgusne. Možete poslužiti uz rižu ili puniti ljušture dagnji i poslužiti u obliku sitnih zalogaja.

>>Buzara u hladu pokraj crkve, u srcu Nacionalnog parka Mljet

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NB
Navrnuti Bracanin
17:17 14.06.2014.

Gospođo na slici nisu škampi već riječni rakovi.

JN
jadranka.nicetic
17:40 14.06.2014.

Poštovani, ovo što ste objavili nema nikakve veze sa pravom buzarom. U buzaru ne ide paprika i recept nije od buzare, a mogli ste se barem potruditi pronaći pravu sliku buzare već kad recept nema "veze s mozgom".