Zabluda o zamrzavanju

Je li hrana iz zamrzivača lošije kvalitete od svježeg voća i povrća?

Foto: Shutterstock
Je li hrana iz zamrzivača lošije kvalitete od svježeg voća i povrća?
23.05.2014.
u 09:45
Velike količine 'svježih' namirnica drže se duže vrijeme u trgovinama, prije nego što dospiju u naše kuhinje, kada su već izgubile dosta važnih vitamina.
Pogledaj originalni članak

Mnogi od nas vjeruju da zamrznute namirnice sadrže manje hranjivih tvari (prije svega vitamina) nego svježe.

Međutim, one su zapravo podjednako hranjive, ako ne i hranjivije.

Velike količine 'svježih' namirnica drže se duže vrijeme u trgovinama, prije nego što dospiju u naše kuhinje, kada su već izgubile dosta važnih vitamina.

Osim toga, za vrijeme pripreme, koja uključuje pranje, rezanje i kuhanje, ubrzava se proces gubitka hranjivih tvari. Za razliku od toga, zamrznuto povrće i voće industrijski se obrađuje istog dana kad je ubrano, što znači da je i veća količina vitamina i minerala očuvana.

Štoviše, zamrznute namirnice ne sadrže aditive – procesom zamrzavanja čuva se njihova svježina i hranjivi sadržaj.

>>Jedete ih, a nikada ne biste pomislili koji je njihov 'tajni' sastojak

>>Prijevare hranom: U mljevenu papriku stavljaju olovo, u med tekući šećer...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.