Naručite ili unajmit

Instant Božić: gotova purica i drvce dolaze vam na vrata

Foto: 'NA'
'87834753_pho_ziv_191110'
Foto: 'Stockbyte'
'a roast turkey on a plate and wine glasses'
Foto: 'George Doyle'
'portrait of a boyfriend and girlfriend with shopping bags'
22.11.2010.
u 08:00
Poštedite se blagdanske strke – naručite gotovu slasnu puricu, unajmite božićno drvce s nakitom, a ako ste usamljeni – unajmite i prijatelje
Pogledaj originalni članak

Božićno je ludilo na pragu i morate razmišljati o raskošnom obroku, božićnom drvcu i obitelji na okupu. U ovo ubrzano vrijeme, dobro će vam doći sve što možete pripremiti bez puno muke. Obitelj možda nećete tako lako dobiti kao glavni lik komedije ‘Preživjeti Božić’, no jeste li znali da prijatelje možete – unajmiti? Da vam gotovu puricu mogu servirati na stol, a drvce u dnevni boravak? Krešimir Lončar pokrenuo je obiteljski posao uzgoja i iznajmljivanja borova, što će se svidjeti onima koji su ekološki osviješteni.

Bor stiže u teglama

– Željeli smo za prihvatljivu cijenu ponuditi bor koji neće završiti na smetištu. Za sada drvca unajmljuju tvrtke, no nadamo se da će ove godine biti više obitelji. Drvca dostavljamo u teglama, a nakon praznika dolazimo po njih – kaže Krešimir. Ako po bor odete u neki od rasadnika, platit ćete od 50 do 600 kn, ovisno o veličini, a morate ga još i dovesti i okititi.

Kad ste riješili drvce, na redu je purica, a možete je dobiti gotovu, s prilozima, iz hotela The Regent Esplanade.

Naručiti dva dana prije

Trebate samo naručiti dva dana ranije.

– Lani su klijenti bili oduševljeni, pa smo i ove godine osmislili atraktivnu ponudu. Ima i onih koji naručuju dostavu purice bližnjima ne bi li ih iznenadili i tako oslobodili kuhanja – kaže Sanda Sokol iz Esplanade. Lani su imali 20 dostava, a ove godine već imaju 30 rezervacija.

Kilogram purice u trgovini je 45 kn, a tu su i prilozi, priprema... Bez puno muke i za podjednaku cijenu dobit ćete gotov slastan ručak.

Nedostaje još društvo. Na stranici rent-a-friend.blog.hr doznat ćete kako unajmiti prijatelja! Ne budete li njime zadovoljni, vratit će vam vaš novac. Što s pravim prijateljima ide malo teže.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MP
mirjana.peric
17:56 22.11.2010.

Jedva sam nasla ovu firmu za borove MojBor.. Cool ideja, a ni purica nije losa.. Njam njam! :D